Officieel: Willem Janssen heeft nieuwe job beet

Foto: Officieel: Willem Janssen heeft nieuwe job beet

Willem Janssen stopt na dit seizoen als profvoetballer bij FC Utrecht, maar hoeft zeker niet stil te gaan zitten. Vandaag tekende hij namelijk alvast een verbintenis bij VVV-Venlo, waar hij technisch manager zal worden komende zomer.

Janssen tekent voor drie seizoenen bij VVV, tot blijdschap van algemeen directeur Marco Bogers. “Het huidige voetbal met alle ontwikkelingen vraagt om een ander type management en Willem past perfect in dat profiel. Willem staat natuurlijk aan de vooravond van een nieuwe carrière en hij heeft nog alles te leren, maar wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn achtergrond, karaktereigenschappen en zeer ruime ervaring als voetballer de juiste man voor deze functie is. Er wordt door ons een ontwikkelingstraject voorbereid waarmee Willem zich het vak eigen gaat maken met de steun van mij en andere ervaren mensen binnen de club zoals Jos Luhukay, Jay Driessen, Roger Bongaerts en Marc van Hintum.”

Bogers heeft veel vertrouwen in Janssen als td. “Hij wordt verantwoordelijk voor het integrale voetbalbeleid en moet gaan dienen als klankbord voor de technische staf en de verbinding maken tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal. Daarnaast kan hij ook een geweldige inspiratiebron zijn voor spelers. We denken dat we daarmee een zeer geschikte kandidaat hebben gevonden voor onze organisatie. VVV heeft al een aantal stappen gezet in de juiste richting en ik denk dat het voor Willem een mooie uitdaging is om samen met ons verder te bouwen. Ik ben blij dat Willem op deze manier behouden blijft voor het betaald voetbal, want ik ben van mening dat clubbestuurders zich sterk moeten maken voor ontwikkeling van spelers die na hun actieve loopbaan een rol zouden kunnen spelen in het management van een club. Willem Janssen is daar een goed voorbeeld van.”

Reactie Janssen zelf

De oud-speler van VVV (2004-2007) reageert zelf: “Het is een functie die me altijd al aansprak. Toen ik de kans kreeg om in deze functie aan de slag te gaan bij VVV, de club waar ik ook als voetballer ben begonnen, was het gevoel direct goed. Het is voor mij een geweldige kans om direct zo’n belangrijke functie te mogen bekleden. Zeker omdat ik kan beginnen in een warme en vertrouwde omgeving zie ik dit als de perfecte eerste stap in mijn nieuwe carrière.”

Stan Valckx

Tot slot legt Bogers nog uit dat de rol van Stan Valckx gaat veranderen door de aanstaande komst van Janssen. “We hebben hierover uitgebreid gesproken met Stan. Momenteel denkt hij na over zijn toekomst, die zowel binnen als buiten VVV kan liggen. Wellicht grijpt Stan dit moment aan om nog een nieuw buitenlands avontuur aan te gaan, maar de kans is ook aanwezig dat hij bijvoorbeeld als scout bij ons actief blijft. We hebben heel veel respect voor Stan en zijn hem erg dankbaar voor wat hij allemaal heeft betekend en gedaan voor VVV. Hij is een echte clubman, een boegbeeld en een fijn persoon om mee samen te werken. Als we een beroep kunnen blijven doen op zijn kennis, ervaring en netwerk dan zullen we dat zeker doen. Over de precieze invulling daarvan zal op een later moment meer duidelijkheid komen.”

3.75x je inleg als VVV van Emmen wint komende week!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door VVV-Venlo (@vvv_venlo_1903)

Zie jij heil in Janssen als td?

  • Ja
  • Nee, niet echt..
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:34
1+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
4+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
26+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
81+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
38+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
105+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
67+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
264+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
373+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
168+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
225+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
91+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
26+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
25+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
131+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
216+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
31+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
50+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
53+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
180+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie