De Graafschap ontslaat trainer na vormcrisis

Foto: De Graafschap ontslaat trainer na vormcrisis

De Graafschap heeft vanochtend keihard ingegrepen: de hoofdtrainer, Reinier Robbemond, is op straat gezet wegens de aanhoudende tegenvallende resultaten in de Keuken Kampioen Divisie.

De club meldt dat het ‘van mening is dat de nabije toekomst in betere handen is bij een andere trainer’. “Dit was een hele moeilijke beslissing en we zijn hierin zeker niet over één nacht ijs gegaan”, reageert algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. “Met de aanstelling van Reinier sloegen we afgelopen zomer een nieuwe weg in. Aanvankelijk merkten we ook de gewenste frisse wind, alleen in de voorbije maanden stokte de ontwikkeling. We hebben veel waardering voor de inzet, kennis en kunde van Reinier, alleen zijn van mening dat hij niet langer meer voor De Graafschap de beste hoofdtrainer is. Daarin moeten we eerlijk zijn en die boodschap hebben we vandaag overgebracht.”

Reactie Robbemond

“Ik ben teleurgesteld over de beslissing die door de directie genomen is”, reageert Robbemond zelf. “Met deze staf had ik het vertrouwen dat we de negatieve spiraal van de laatste weken zouden kunnen doorbreken. Er zijn veel wedstrijden geweest waarin we goed voetbal hebben laten zien, maar daarvoor niet beloond werden met punten. Als trainer word je uiteindelijk afgerekend op de prestaties die je neerzet.”

“De spelers en de staf hebben iedere dag het uiterste uit zichzelf gehaald. Ik heb de kans gegrepen om bij deze club te werken, ondanks dat ik nog door kon bij Maccabi, ook om mijn ambitie te tonen. De Graafschap is een hele speciale club met geweldige supporters en vrijwilligers, die ik graag wil bedanken. Ik wens de spelers en staf veel succes richting de play-offs en hoop dat ze laten zien wat er in deze groep zit.”

Schokeffect op komst bij De Graafschap? Profiteer en waag een gokje bij bet365!

Wijs besluit?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
27+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie