Heel Europa gaat los over Ajax: ‘Kluns!’

Foto: Heel Europa gaat los over Ajax: ‘Kluns!’

De Europese pers gaat op woensdagochtend behoorlijk los over de uitschakeling van Ajax in de Champions League. Veel media vinden dat de Amsterdammers van zichzelf verloren hebben, door domme fouten… bijvoorbeeld die van André Onana bij de tegengoal.

De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport rept bijvoorbeeld van een ‘errore fatale‘: “Meer dan zeventig minuten lang domineren was blijkbaar niet genoeg voor Ajax. Een klunzig moment van de keeper uit Kameroen kostte ze de kop: wat ging hij de fout in bij het uitkomen! Benfica benutte de enige kans die het kreeg: dat zij de kwartfinale hebben gehaald, is eigenlijk spotten met alle logica. Het leverde in Amsterdam een minimale bijdrage in aanvallend opzicht, maar de verdediging speelde wel een dijk van een wedstrijd.”

Klunzig

L’Équipe geeft Onana een 3 als rapportcijfer en stelt dat Sébastien Haller ‘gemuilkorfd’ werd door de ‘oude’ Nicolás Otamendi en Jan Vertonghen: “We gaven na de openingsfase niet veel voor de kansen van Benfica: het was een demonstratie van de Nederlanders. Ajax probeerde het verdedigende blok van Benfica op alle mogelijke manieren aan het wankelen te krijgen, maar de mannen uit Lissabon zetten hun tanden in de wedstrijd. De puristen onder ons zullen ervan balen, maar Benfica heeft in vrijwel het gehele tweeluik moeten lijden, toonde een bewonderenswaardige wilskracht en heeft zijn ticket voor de kwartfinale zeker verdiend.”


The Guardian houd het behoorlijk beknopt: “Ajax domineerde aan de bal en nam het doel van de tegenstanders constant onder vuur. De veteranen Nicolás Otamendi en Jan Vertonghen trokken echter een defensieve muur op, die Ajax niet kon slechten. Darwin Núñez zorgde uiteindelijk met een rake kopbal voor een ‘shock 1-0 victory‘.” The Sun knipoogt: “Ten Hag volgt het voorbeeld van zijn nieuwe werkgever Manchester United, allebei uitgeschakeld!”

Exodus

Ook AS zoomt in op de naderende ‘exodus’ bij Ajax: “Een bitter afscheid voor Erik ten Hag, die eerder al liet weten dat deze Champions League-campagne sowieso al geslaagd was. In de straten van Amsterdam zullen ze er echter anders over denken. Dit was ook de laatste Europese Ajax-wedstrijd voor Onana, Noussair Mazraoui en misschien Ryan Gravenberch en Antony.”

Verdien 6 keer je inleg als Ajax van Feyenoord verliest!

Onana een kluns?

  • Ja
  • Nee
3184+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie