Juventus vs Villareal: onverwachts een strijd

Foto: Juventus vs Villareal: onverwachts een strijd

Niet veel mensen hadden Villareal op voorhand een kans gegeven in deze tweeklapper tegen Juventus, maar ze bewezen in de eerste wedstrijd het tegendeel. Ze zijn wel degelijk in staat om Juventus in moeilijkheden te brengen met hun Spaanse tactische vernuft. Daartegenover staat natuurlijk een ploeg met veel individuele kwaliteiten, dus is de vraag of Villareal als ploeg meer kan brengen als ploeg dan enkel de som van de individuen. 

Juventus: gehavende kern 

Juventus zit duidelijk met een ‘blessuregolf’ in plaats van een coronagolf. Er zijn heel wat sleutelspelers niet speelklaar, zowel op korte als op (middel)lange termijn. Om er een aantal op te noemen: Bonucci, Chiellini, Chiesa, Dybala en McKennie. Dat zijn stuk voor stuk basisspelers die in het verleden al bewezen hebben bijzonder belangruk te kunnen zijn voor hun ploeg (en hun land). Met name Chiesa en Dybala zijn in het aanvallende compartiment serieuze aderlatingen. Sinds het vertrek van Ronaldo leefde Dybala namelijk weer helemaal op en hij was al bij twaalf goals betrokken in twintig wedstrijden, waarin hij toch ook regelmatig van de bank kwam in plaats van te starten. 

Dat weerhoudt Juventus er echter niet van om te blijven spelen voor de prijzen. De titel wordt week na week moeilijker als Napoli, AC Milan en Inter blijven winnen, maar er blijft steeds een waterkansje. Zeven punten zijn niet onoverkomelijk, al moet je natuurlijk punten goedmaken op verschillende concurrenten, niet op eentje zoals Liverpool bij Manchester City moet doen. Ook in de Coppa Italia zitten ze in de halve finale en met een been zelfs al in de finale, want ze wonnen de heenwedstrijd op Fiorentina reeds met 0-1. De Champions League is dus het derde traject waar ze nog aanwezig zijn en de kans zit er dik in dat ze ook hier naar de kwartfinale doorstoten. Al bij al dan toch een geslaagd seizoen? Dat zal natuurlijk vooral afhangen van de uiteindelijke prijzen die ze in de wacht slepen, want je kan evenzeer met nougabollen achterblijven! 

Villareal: sterk seizoen 

Villareal mag eigenlijk nu al tevreden zijn op zijn Champions League-campagne. Dat ze overwinterd hebben in een groep met Manchester United en Atalanta is al reden genoeg om gelukkig te zijn. Als kers op de taart werden ze dan ook nog eens bijna groepswinnaar, wat niet meer dan verdiend zou zijn eigenlijk. Ook in de competitie doen ze nog mee voor alle Europese tickets die je maar kan bedenken. Ze staan nu relatief comfortabel op een zevende plaats, maar zelfs de vierde plaats is nog in zicht. Atlético Madrid staat immers maar zes punten voor, een voorsprong die heel snel verdwenen kan zijn.

 

Het toont wel aan dat deze Emery weet waar hij mee bezig is. Hij weet ook hoe hij prijzen moet pakken, want in het verleden heeft hij al meermaals de Europa League gewonnen. Zo was hij de eerste trainer ooit die drie keer achter elkaar de Europa League won. Die prestatie heeft hij met Sevilla neergezet, maar ook als manager van Villareal wist hij vorig jaar de Europa League te winnen. Dat was uitgerekend tegen Manchester United, na een onwaarschijnlijke strafschoppenreeks. Het is op een of andere manier een soort van aura dat rond hem en zijn ploeg hangt, een geloof in eigen kunnen of een vertrouwen dat die prijs aan hen toebehoort en niemand anders. Dat maakt hen echt gevaarlijk en zorgt ervoor dat niemand Villareal mag afschrijven, in welke competitie dan ook. 

Wedtip: Vlahovic scoort 

Vlahovic mocht afgelopen speeldag in de Serie A rusten van de trainer, uiteraard in functie van het superbelangrijke Champions League duel tegen Villareal. Ik zie hem dan ook een goede prestatie neerzetten, zeker voor de eigen supporters. Hij kan nu eens echt tonen welke waarde hij kan toevoegen aan deze club en wat hij kan betekenen voor de fans door ze de kwartfinale van de Champions League in te helpen. Dat hij scoort heeft nu een odd van 2,40. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Kan Vlahovic zijn nieuwe ploeg naar de kwartfinale van de Champions League loodsen?

  • Ja
  • Nee
3+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie