Vitesse spreekt zich uit over mogelijk faillissement

Foto: Vitesse spreekt zich uit over mogelijk faillissement

De Russische eigenaar Valeri Oyf heeft Vitesse te koop gezet. Critici voorspellen grote gevolgen voor de Arnhemse club en zelfs een dreigend faillissement, maar directeur Pascal van Wijk vindt dat puur doemdenken.

In De Telegraaf noemt Van Wijk een faillissement ‘geen reëel scenario’. “Het is natuurlijk een ingewikkelde situatie, waarmee we in de loop van afgelopen week geconfronteerd werden. Het proces van de voorgenomen verkoop vraagt dan ook om tijd en zorgvuldigheid”, zo opent de algemeen directeur van de subtopper.

“We blijven daarbij benadrukken dat alles in het teken staat van de continuïteit en onze sportieve ambities. Daar zetten we ons met de hele club enorm voor in, richting ons 130-jarig bestaan. Speculaties dat onze toekomst op het spel zou staan zijn niet aan de orde”, aldus Van Wijk. Ook Oyf heeft geen belang bij een faillissement gezien de enorme bedragen die hij in de club heeft gestopt.

De Vitesse-directeur benadrukt dat de club strijdbaar blijft. “Vitessenaren hebben in hun grote historie vaker voor hete vuren gestaan. De ervaring leert dat we er altijd sterk zijn uitgekomen. Daar gaan we nu ook voor. Wat nog niet voor iedereen duidelijk lijkt te zijn is dat die schuld niet bij de club zelf ligt, maar bij de bovenliggende holding, in de vorm van een lening bij de grootaandeelhouder. Het zal in die hoedanigheid worden meegenomen in de onderhandelingen over de verkoop.”

Wint Vitesse van RKC? De odd is 1.65!

Vrees jij wel voor een faillissement voor Vitesse?

  • Ja
  • Nee
353+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie