‘Veelzeggende Ajax-actie jegens Ten Hag’

Foto: ‘Veelzeggende Ajax-actie jegens Ten Hag’

De Ajax-directie lijkt te hebben voorgesorteerd op het vertrek van trainer Erik ten Hag. Het toevoegen van Klaas-Jan Huntelaar binnen het technisch hart is volgens de journalisten van De Telegraaf een duidelijk signaal.

Ajax maakte zondag bekend dat Huntelaar een aantal taken op zich gaat nemen. Zo neemt hij een deel van het oude takenpakket van de reeds vertrokken Marc Overmars op zich. Clubwatcher Mike Verweij heeft vernomen dat de Ajax-trainer amper tot geen stem heeft gehad binnen dit proces.

“Ze hebben het er wel kort over gehad, maar hij had geen echte stem”, stelt Verweij in de voetbalpodcast van de krant. Valentijn Driessen: “De leiding van Ajax gaat er dan waarschijnlijk toch vanuit dat hij vertrekt aan het einde van het seizoen. De leiding van Ajax besluit om Ten Hag als een soort mededeling te geven dat Huntelaar in het ‘technisch hart’ wordt opgenomen.”

Blind als opvolger van Overmars?

Huntelaar lijkt niet de definitieve opvolger van Overmars te worden. Verweij: “Ik denk dat Danny Blind het heel graag zou willen. Hij is het ook geweest in de periode waarin er veel minder beschikbaar was. Nu is het leuk werken voor een technisch directeur, als je veel meer uit kunt geven dan je ooit hebt uitgegeven. Het zou mij niet verbazen als het daar uiteindelijk op neerkomt.”

Driessen ziet dat eveneens zitten. “Als je het doorschuift naar de zomer, dan zit je alweer vlakbij het WK. Daarna komt Danny Blind vrij. Hij is commissaris, maar ze zijn best te spreken over Adrie Koster als commissaris. Dan zou Danny Blind het anderhalf jaar kunnen doen en dan kan Huntelaar het daarna overnemen.”

Wint Ajax van Feyenoord? Win 1.40 keer je inleg!

Vertrekt Ten Hag na dit seizoen?

  • Ja
  • Nee
411+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie