FC Twente boekt fraaie uitzege bij AZ

Foto: FC Twente boekt fraaie uitzege bij AZ

De 26ste speelronde van de Eredivisie is zondagavond afgesloten door de nummers drie en vier van de Eredivisie. In Alkmaar boekte FC Twente een fraaie overwinning ten koste van AZ: 0-1.

Voor beide clubs waren de belangen groot. AZ wist dat het moest winnen om Feyenoord tot één punt te naderen, zeker in de wetenschap dat de concurrent uit Rotterdam volgende week op bezoek gaat bij aartsrivaal Ajax. Twente had daarentegen de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen met de formatie uit Alkmaar.

De Eredivisie-wedstrijd begon met een protestactie tegen de aanvangstijd van 20:00 uur. De aanwezige supporters kregen daarna geen prachtig schouwspel voorgeschoteld. Er gebeurde vrij weinig voor beide doelen, al werd een treffer van Daan Rots (Twente) afgekeurd vanwege buitenspel. Michal Sadílek had de mazzel dat hij ‘slechts’ geel ontving voor zijn charge op de enkel van AZ’er Tijjani Reijnders.

AZ-trainer Pascal Jansen was duidelijk niet tevreden over zijn team, dat donderdagavond nog nabij de poolcirkel speelde tegen FK Bodø/Glimt (2-1 nederlaag). Hij verving Hakon Evjen en Vangelis Pavlidis halverwege ten faveure van Zakaria Aboukhlal en Kamal Sowah, maar ook zij konden het verschil niet maken in Alkmaars voordeel. Sterker nog: Joshua Brenet zorgde voor de 0-1 na Owen Wijndal te hebben afgetroefd. 

AZ wist ondanks een slotoffensief geen punt over te houden aan deze wedstrijd. De fraaie Eredivisie-reeks van de Alkmaarders is daarmee ten einde.

Scoreverloop: 0-1 (62′) Joshua Brenet

Wint AZ de return van Bodø/Glimt? De odd is 1.55!

Gaat Twente boven AZ eindigen?

  • Ja
  • Nee
60+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie