Schmidt looft verrassende PSV-uitblinker: ‘Blij mee’

Foto: Schmidt looft verrassende PSV-uitblinker: ‘Blij mee’

PSV won vanmiddag met 0-1 bij FC Utrecht. Het spel was niet altijd even indrukwekkend, maar de Eindhovenaren konden – eindelijk eens – terugvallen op een betrouwbare sluitpost: Joël Drommel maakte een prima indruk in De Galgenwaard.

“We hebben de hele wedstrijd gevochten en hard gewerkt”, reageert trainer Roger Schmidt na afloop op ESPN. “We verdienden het om te winnen. Het was een zware wedstrijd. Eerst de wedstrijd van donderdag en dan hier tegen Utrecht moeten spelen is lastig, maar de spelers hebben een goede mentaliteit getoond en een sterke wil om de drie punten te halen.”

Over Drommel was de Duitser positief. “We hebben het er al over gehad dat Joël up en downs heeft gehad dit seizoen. Ook donderdag was niet zijn beste dag. We hadden vandaag wel weer vertrouwen en hij heeft een goede reactie laten zien. Hij speelde met lef. Hij had een geweldige redding en buiten die redding had hij een paar goede momenten met de controle van de diepte en bij voorzetten. Daar zijn we blij mee.”

Formatie

Stond PSV vandaag beter in de latere 4-3-3 formatie, dan in de welbekende 4-2-2-2? Daar is Schmidt het niet per se mee eens. “Het is alleen maar theoretisch als je de opstelling ziet. Als de bal rolt is alles in beweging, ook het systeem. Uiteindelijk kijk ik vooral naar de formatie zonder bal en dan is het meer 4-2-2-2.”

Wint PSV in Kopenhagen? De odd is 2.00!

PSV verdiende de zege ook wel

  • Eens
  • Oneens
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie