‘Barcelona betrekt Memphis in grote ruiltransfer’

Foto: ‘Barcelona betrekt Memphis in grote ruiltransfer’

FC Barcelona overweegt nadrukkelijk om na dit seizoen afscheid te nemen van Memphis Depay. Volgens de Catalaanse krant El Nacional heeft de clubleiding zelfs al een mogelijke oplossing in gedachten.

Het is algemeen bekend dat Erling Braut Haaland voor volgend seizoen in beeld is bij FC Barcelona. De Noorse goalgetter van Borussia Dortmund is echter peperduur, terwijl hij ook andere opties heeft. Mogelijk is de Catalaanse topclub gedwongen om een andere oplossing te bedenken. Romelu Lukaku van Chelsea circuleert als optie, maar ook de naam van João Félix is gevallen in Camp Nou.

SPORT bericht dit weekend dat Félix een serieus alternatief is voor Barcelona. De aanvaller is op dit moment nog actie voor Atlético Madrid, waar hij zich niet helemaal op zijn gemak voelt. Zaakwaarnemer Jorge Mendes is op zoek naar een externe oplossing en daarbij geldt Barcelona als een serieuze optie.

Cruciale rol voor Memphis

Volgens El Nacional komt hier de naam van Memphis ter sprake. Barcelona zou Antoine Griezmann definitief willen verkopen aan Atlético, dat ook de Oranje-international mag overnemen indien Félix de omgekeerde weg mag bewandelen. Op die manier voorkomt Barcelona dat het een forse transfersom moet neertellen voor Félix, die nog tot medio 2026 op de loonlijst staat in Madrid.

Memphis is niet langer onomstreden in Barcelona. Met een contract tot medio 2023 op zak is hij daarom een logisch slachtoffer wat trainer Xavi Hernández en president Joan Laporta betreft. De Nederlander zal op zijn beurt perspectief willen met het oog op het WK in Qatar.

Scoort Memphis tegen Osasuna? De odd is 1.83.

Een goede zet?

  • Ja
  • Nee
624+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie