Flemming bezorgt debuterende Landzaat stevige kater

Fortuna Sittard heeft de degradatiekraker tegen Willem ll winnend afgesloten. De thuisploeg was beter, maar beloonde zichzelf pas in de tweede helft. De Tilburgers zakken nog iets verder weg in de crisis.

Onrust was er vooral bij de bezoekers, die afgelopen week flink ingrepen door trainer Fred Grim en technisch directeur Joris Mathijsen weg te sturen. Denny Landzaat neemt de honneurs voorlopig waar, terwijl de Tilburgers ook nog verrasten met het aantrekken van de clubloze Abdenasser El Khayati. Hij maakte twintig minuten voor tijd zijn debuut voor de club. Na twee goede overwinningen zat de moed er goed in bij de Limburgers de laatste weken, de lijn kon echter niet doorgetrokken worden. Tegen PEC Zwolle en SC Cambuur ging de formatie van Sjors Ultee onderuit.

Kansen Flemming

De gastheren begonnen sterk, waarbij Zian Flemming een aantal mogelijkheden kreeg. De aanvaller had het vizier echter niet op scherp. Dat was ook het geval toen hij een enorme kans kreeg oog in oog met Timon Wellenreuther, maar de bal ging net naast. Na een half uur kende Willem ll een opleving, door voor het doel van Yannick van Osch flink wat gevaar te stichten. De bal wilde er echter niet in vanuit Tilburgs perspectief.

Ondanks een leuke eerste helft ging de ploegen doelpuntloos de kleedkamer in. Flemming toonde zich weinig effectief eerder in het duel, maar maakte dat vlak na rust goed. Een afgemeten voorzet van Lisandro Semedo kopte hij raak: 1-0. Het spel golfde vervolgens op en neer, maar het was Fortuna met een grote kans tien minuten voor tijd. Mats Seuntjes mikte echter op de paal.

De laatste minuten waren nog spannend, maar de 1-0 bleef overeind voor de Limburgers. Ze stijgen van plaats achttien naar vijftien en zijn Willem ll voorbij. Daarnaast heeft de ploeg nog een inhaalwedstrijd tegen Sparta Rotterdam te gaan.

Scoreverloop: 1-0 (51′) Z.Flemming