Ajax vs Benfica: do or die

Foto: Ajax vs Benfica: do or die

Ajax verkeert niet meer in de onoverwinnelijke vorm van voorheen. De eerste maanden van het seizoen wonnen ze letterlijk bijna elke wedstrijd zonder vaak ook maar één tegengoal te krijgen. Daar is helaas verandering in gekomen, net in de meest cruciale fase van het jaar. Voor het Nederlandse voetbal is het uitermate belangrijk dat alle ploegen die nog in Europese competities meedoen, goede resultaten halen. Heel misschien kunnen ze Portugal dan voorbijsteken in de rangschikking van de UEFA-coëfficiënten. Voor Ajax is het dus dubbel zo belangrijk: zij staan namelijk tegenover een Portugese tegenstander. Misschien kunnen we voor een avond dan toch allemaal voor Ajax supporteren, in het belang van het Nederlandse voetbal? 

Ajax: ‘vormdip’ 

Ajax bevindt zich momenteel niet in zijn beste vorm. Dat is natuurlijk allemaal relatief, want ze blijven gewoon week na week voornamelijk winnen. De manier waarop toont echter dat het moeizamer gaat. De laatste twee wedstrijden in de Eredivisie werden met 3-2 gewonnen, en tot twee maal toe moest in de slotminuten de ‘winning goal’ nog gemaakt worden. Eigenlijk waren de wedstrijden tegen Cambuur en Waalwijk kopieën van elkaar: Ajax komt 2-0 voor, laten de tegenstander terugkomen tot 2-2, en dienen dan in de laatste minuten van de wedstrijd de genadeslag toe. 

Tegen Benfica zagen we min of meer hetzelfde gebeuren. Ajax kwam twee keer op voorsprong, was dominant, dwong kansen af, maar kreeg uiteindelijk toch weer twee goals tegen. Daar moeten ze echt op letten deze wedstrijd. Hopelijk voor Ten Hag is Timber volledig speelklaar en kan hij negentig minuten meedraaien achteraan, want hij maakt toch echt wel een verschil. Ook al is hij nog maar twintig jaar, hij speelt bijzonder volwassen. Misschien is het ook wel eens tijd dat Antony zijn dreiging omzet in meer efficiëntie naar goals en assists toe. Dat zouden de supporters pas kunnen smaken! 

Benfica: te pakken 

Benfica heeft de laatste weken laten zien dat ze echt geen absolute topploeg zijn. Ik denk dat niemand dit Benfica in de kwartfinale van de Champions League ziet spelen. In de eigen competitie geraken ze maar niet dichter bij FC Porto en hebben ze het moeilijk tegen ploegen als Vizela die rond de degradatiezone hangen. Als ze een kans willen maken tegen Ajax en iedereen ongelijk willen geven, dan moeten ze echt wel een tandje gaan bijsteken. Anders zal de klus snel geklaard zijn in Johan Cruijff ArenA. 

Er zijn zeker ook positieve elementen in de ploeg van Benfica. Darwin Nunez is er zo eentje: jong, gedreven, talentvol én klinisch voor de goal. Met twintig goals in de Portugese competitie staat hij helemaal alleen op kop met twintig goals. De eerste achtervolgers zijn Horta, Diaz, Taremi en Navarro. Van die namen is enkel Taremi misschien nog een potentiële kandidaat om hem in te halen, want Horta en Navarro zitten helaas bij ploegen met beperkte kwaliteiten, en Diaz is uiteraard vertrokken naar Liverpool. Als Benfica een kans wil maken, zullen ze toch vooral hem in scoringsposities moeten proberen te brengen. Hij zal zich dan moeten bewijzen tegenover Onana! 

Wedtip: Gravenberch scoort 

Ryan Gravenberch toonde de laatste wedstrijden dat hij opnieuw klaar is voor de belangrijke wedstrijden en de belangrijke momenten. Na een ietwat mindere periode waarin hij ook regelmatig naar de bank verwezen werd, is hij nu helemaal terug met twee assist en een kleine wereldgoal tegen Cambuur. Dat hij tegen Benfica scoort, staat nu aan een odd van 3,45. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

bet365

2.35

Team A to Win & Over 2.5 Goals Overall

VISIT NOW

Kan Ajax de coëfficiënt van Nederland een boost geven?

  • Ja
  • Nee
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:35
1+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
15:23
0+
AZ-keepster Femke Liefting met ambulance afgevoerd
14:48
60+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
22+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
19+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
61+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
179+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
149+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
168+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
88+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
326+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
642+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
216+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
308+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
110+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
31+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
29+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
160+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
257+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
33+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie