Klopp gaat los over VAR: ‘Slaat helemaal nergens op’

Foto: Klopp gaat los over VAR: ‘Slaat helemaal nergens op’

Liverpool won op zaterdag wel met 0-2 van Brighton & Hove Albion, na afloop van het duel was oefenmeester Jürgen Klopp niet blij. En dat had vooral met een ‘arbitrale dwaling’ te maken. Bij de openingstreffer torpedeerde Robert Sánchez Luis Díaz, maar de goalie kreeg geen rode kaart.

Na het laatste fluitsignaal gaf Klopp toe het moment nog niet teruggekeken te hebben, maar het incident was voor hem wel ‘een duidelijk voorbeeld van de issues die we nog altijd met de VAR hebben’. Aan Sky Sports vertelde de Duitser: “Scheidsrechter Mike Dean dacht misschien dat het een rode kaart was, maar wist dat er een VAR meekeek.” Een videoscheidsrechter mag alleen ingrijpen als er een clear and obvious fout wordt gemaakt…

Maar die denkwijze is volgens de Liverpool-coach verkeerd: “Iedereen vraagt mij of het een rode kaart was of niet. De meeste mensen denken van wel en dan kun je zelf dus ook denken dat het een rode kaart was. Als iedereen het denkt, zal er wel een goede reden zijn dat er géén rood is gegeven, toch? De VAR heeft ernaar gekeken. De reden was dus kennelijk dat het niet clear and obvious was.”

“We hebben constant deze discussies…”

“De scheidsrechter dacht misschien dat er geen reden was om zelf te gaan kijken omdat iemand al op het scherm meekeek”, aldus Klopp. : Maar misschien vónd Mike het helemaal geen overtreding of rood. Dat is dan dus níét clear and obvious. Zo kun je er ook naar kijken. Dit gebeurt constant. We hebben constant deze discussies na wedstrijden. Het echte probleem is wat clear and obvious is. We moeten daarvan af, want die terminologie zorgt voor een verstopplek.”

“Ik denk namelijk niet dat Dean de beslissing al had genomen. De beslissing moet dan genomen worden door de VAR, maar die vindt het geen clear and obvious fout van de scheidsrechter. Maar dat slaat nergens op. De VAR maakt deel uit van het hetzelfde team van scheidsrechters en kan het gevoel hebben de scheidsrechter op het veld in verlegenheid te brengen als iets moet worden teruggedraaid. Het is verder niet belangrijk voor ons vandaag, want we hebben prachtig gescoord, maar er is zeker ruimte voor verbetering (bij de VAR, red.).”

Verdien 1.75 keer je inleg als Liverpool van Arsenal wint!

Snap jij wat hij bedoelt?

  • Ik wel
  • Ik niet
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie