72 procent wil scheidsrechterbaas Dick van Egmond weg

Foto: 72 procent wil scheidsrechterbaas Dick van Egmond weg

Er is trammelant in scheidsrechtersland, onthult De Telegraaf op zaterdagochtend. Bij een anonieme stemming op de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV) gaven 28 van de 39 aanwezige arbiters en assistenten vorige week aan niet verder te willen met scheidsrechtersbaas Dick van Egmond…

Opmerkelijk is dat het juist de bedoeling was van de BSBV om af te rekenen met het verhaal dat het scheidsrechterskorps Van Egmond beu is. “Natuurlijk is het ook de bestuursleden een doorn in het oog dat het niveau van de arbitrage achteruit holt, scheidsrechters die er nog niet klaar voor zijn een kans krijgen in de Eredivisie en kapitale fouten invloed lijken te hebben op het competitieverloop”, aldus het bovengenoemde dagblad. “Toch leefde bij het bestuur het idee dat slechts één of twee gelouterde arbiters (anoniem) hun giftige pijlen op Van Egmond afvuurden. De stemming onder de 39 aanwezigen bewees het tegendeel. Waarbij aangetekend dat het hele korps uit 88 scheidsrechters en assistenten bestaat.”

Reactie KNVB

De KNVB reageert als door een adder gebeten… “De directie van de KNVB staat altijd open voor de mening van medewerkers, ook als deze kritisch is. Een voorbeeld hiervan is het Medewerkers Beleving Onderzoek, dat we door een onafhankelijk extern bureau onder alle KNVB-medewerkers laten uitvoeren. Dat een deel van onze medewerkers op een externe bijeenkomst bij belangenorganisatie BSVB stemt over het functioneren van een andere KNVB-medewerker vinden we vooral oncollegiaal. Als werkgever hebben wij een verantwoordelijkheid naar zowel alle scheidsrechters als hun leidinggevende, Dick van Egmond.”

“De interne meeting in Zeist van afgelopen maandag was de start van een zorgvuldig traject dat we met de gehele groep scheidsrechters doorlopen”, vervolgt de bond. “Er is open en constructief met elkaar gesproken over zaken die goed gaan, zaken die aandacht behoeven en er zijn vervolgafspraken gemaakt. Directeur operations Meta Römers is binnen de directie van de KNVB verantwoordelijk voor de arbitrage en was daarom bij deze meeting aanwezig. Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal, is op dit dossier aangesloten door Römers.”

De KNVB is niet blij met zijn scheidsrechterskorps… “We betreuren het ten zeerste dat een paar scheidsrechters specifieke delen van de meeting naar buiten hebben gebracht. Dit is contraproductief voor het gezamenlijke proces en past niet bij de sfeer waarin we elkaar spraken.”

Verdien 8 keer je inleg als PEC zondag van Feyenoord wint!

Oncollegiaal?

  • Vind ik ook, ja
  • Vind ik niet
69+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:28
46+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
9+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
13+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
17+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
54+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
10+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
11+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
156+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
34+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
39+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
597+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
178+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
74+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
124+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
49+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
611+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
27+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
4842+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
09:11
208+
Valentijn Driessen velt oordeel over Brenet-besluit FC Twente
08:55
353+
‘Mislintat-alarmbellen gaan af bij Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie