Ten Hag maakt zich zorgen: “Vorige week ook al”

Foto: Ten Hag maakt zich zorgen: “Vorige week ook al”

Ajax-trainer Erik ten Hag was na het thuisduel met RKC Waalwijk (3-2 zege) zeer kritisch op de houding van Ajax, maar vrijdagavond ontstond een soortgelijk patroon. Op bezoek bij SC Cambuur werd pas in extremis toegeslagen na een comfortabele voorsprong te hebben verspeeld.

“Je zou zeggen: een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, maar dat hebben we wel gedaan”, erkende Ten Hag voor de camera van ESPN. “De klasse van de ploeg is wel dat ze het er niet bij laten zitten. We kregen al de kans van Brian Brobbey, dat had al de winnende kunnen zijn. Maar daarna kwam nog de goal van Gravenberch, die ik overigens fantastisch vond spelen.”

De Ajax-trainer was zeer te spreken over de matchwinnaar, die in extremis op schitterende wijze raak schoot. “Het was misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Ik weet al heel lang dat hij op rechtsmidden heel goed kan spelen, maar Álvarez heeft het gif en dat hebben we nodig in de wedstrijd tegen Benfica.”

Verval
Ten

Hag betreurt het verval van Ajax in de tweede helft. “Vanaf januari hebben we op één na alle wedstrijden gewonnen, met vaak ook heel goed voetbal, ook vandaag. Dan maken we fouten en dan keert zo’n hele wedstrijd. Dat was vorige week ook al. Vandaag gebeurt bij de 2-1 exact hetzelfde. Op een andere conclusie kun je niet komen. We zitten in zo’n fase, maar dat moeten we wel snel keren.”

Wint Ajax van Benfica? De odd is 1.40!

Gaat Ajax bezwijken?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie