TRANSFERUURTJE: Neymar slachtoffer, Ten Hag vraagt info op

Foto: TRANSFERUURTJE: Neymar slachtoffer, Ten Hag vraagt info op

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Heeft Erik ten Hag momenteel twee petten op? Die van oefenmeester van Ajax én die van de aankomende hoofdcoach van Manchester United? Volgens de Engelse media is de Tukker in ieder geval al druk met The Red Devils bezig… Hij zou er natuurlijk goed aan doen om zich volledig op zijn huidige club te focussen, want die laat de laatste weken nou niet bepaald het beste van zichzelf zien. De duels met Willem II, SL Benfica, Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk verliepen moeizaam en de prijzen zijn dit seizoen nog niet uitgedeeld. Komt er niet snel verbetering in het spel van Ajax, dan dreigen de Amsterdammers overal naast te grijpen. Het is inmiddels een publiek geheim dat Ten Hag er goed op staat bij de leiding van Manchester United, dat op zoek is naar een definitieve opvolger van Ole Gunnar Solskjaer. De Tukker lijkt zelfs de grote favoriet voor de job te zijn en volgens journalist Paul Hirst van The Times is hij ook al druk bezig met zijn ‘nieuwe werkgever’. Via tussenpersonen zou Ten Hag namelijk allerlei gegevens van de spelers van The Red Devils opgevraagd hebben, om die eens grondig onder de loep te nemen.

Willem II gaat Nasser El Khayati vandaag nog vastleggen, meldt De Telegraaf op vrijdagochtend. De routinier, die al een tijdje clubloos is, moet de noodlijdende Tilburgers een duwtje in de rug geven in de strijd om lijfsbehoud. “Nasser El Khayati gaat Willem II helpen in de strijd om in de Eredivisie te blijven”, onthult de bovengenoemde krant. “De 33-jarige Rotterdammer zet vrijdag zijn handtekening onder een contract voor de rest van het seizoen bij de Tilburgse club, die zondag de cruciale wedstrijd speelt tegen Fortuna Sittard.” Wedstrijdfit kunnen we de routinier niet noemen… “Zijn laatste wedstrijd speelde hij voor ADO Den Haag, de club waarmee hij vorig seizoen uit de Eredivisie degradeerde. Daarna zat hij een half jaar zonder werkgever. De Marokkaanse aanvallende middenvelder is echter fit genoeg om wat speelminuten te maken in de negen resterende wedstrijden dit seizoen.”

Het is inmiddels wel duidelijk dat Kees van Wonderen de nieuwe oefenmeester van sc Heerenveen wordt. De Friezen zijn er volgens Voetbal International in hoofdlijnen uit met de huidige coach van Go Ahead Eagles, waardoor een officiële aankondiging vermoedelijk niet lang op zich laat wachten. Het bovengenoemde blad schrijft op vrijdagochtend over de huidige stand van zaken: “Van Wonderen en de Friese clubleiding voerden de afgelopen weken een reeks gesprekken en alles wijst erop dat dit tot een spoedig akkoord zal leiden. In het Abe Lenstra Stadion heeft men goede hoop om de overeenkomst over anderhalve week publiekelijk bekend te kunnen maken, als de Eredivisie stilligt vanwege een interlandperiode. Voor die tijd speelt Heerenveen nog cruciale duels in het rechterrijtje met RKC Waalwijk en Heracles Almelo.”

Buitenland:

Nasser Al-Khelaïfi van Paris Saint-Germain slaat om zich heen na de uitschakeling van zijn club in de Champions League en dat is klaarblijkelijk ook intern het geval. Hij zou namelijk zo teleurgesteld zijn in Neymar dat hij de Braziliaan op de transferlijst heeft gezet… Volgens de Franse journalist Romain Molina, die in eigen land behoorlijk veel aanzien geniet, is de kogel al door de kerk: Qatar Sports Investments zou besloten hebben om Neymar van de hand te doen. De aanvaller heeft nog een contract tot medio 2026 in het Parc des Princes (met een optie voor nog een seizoen) en verdient naar verluidt meer dan veertig miljoen euro per jaar in Parijs. Zijn prestaties vallen echter al tijden tegen… Thierry Henry zei onlangs nog over de ‘toestand’ van de Braziliaan: “Ja, Neymar speelt nu minder goed, maar dat heeft ook oorzaken. Hij heeft recentelijk al vaak gesproken over zijn welzijn, over de druk… Dus mijn eerste vraag was, is hij in orde? Hij praat tegen ons, maar horen we hem? Hij vraagt ​​om hulp, want er speelt van alles door zijn hoofd, zoals bij ieder mens.”

Gaat Ten Hag naar United?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
30+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
35+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
46+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
20+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
245+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
49+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
86+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
206+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
76+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
724+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
156+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
43+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
337+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
739+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
196+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
320+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
332+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie