‘Carrière Danny Makkelie in gevaar’

Foto: ‘Carrière Danny Makkelie in gevaar’

Na afloop van de Champions League-clash tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain (3-1) werd scheidsrechter Danny Makkelie belaagd door Nasser Al-Khelaïfi, die werkelijk in alle staten was. Volgens Valentijn Driessen moet de arbiter oppassen voor de ‘lange arm’ van de steenrijke Qatarees.

In zijn column in De Telegraaf schrijft Driessen vandaag: “Bij Paris Saint-Germain zijn het slechte verliezers op het veld en op de burelen. Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi kon zijn woede niet beheersen nadat PSG door Real Madrid de das was omgedaan in de achtste finales van de Champions League. De Qatarees, op zoek naar zondebok Danny Makkelie, schreeuwde, stampvoette en uitte doodsbedreigingen onderweg naar het kleedlokaal van de Nederlander, waar hij zelfs een vlaggenstokje brak.”

Door de jaren heen heeft Al-Khelaïfi zich nogal wat verschillende ‘petten’ toegeëigend… “Inmiddels is Al-Khelaïfi PSG-eigenaar, ECA-voorzitter en lid van UEFA’s uitvoerend comité en heeft hij Ceferin aan een touwtje. Dat het politieke spel zo werkt en Al-Khelaïfi zijn invloedsferen vergroot, valt vanuit zijn positie te begrijpen. Zijn lange arm reikt intussen zover dat hij zomaar de carrière van Makkelie in de knop kan breken.”

Volgens Driessen laat de Qatarees zijn ware aard zien: “Weer geen Europese titel ondanks dat hij alles van bovengemiddelde kwaliteit koopt of gratis ophaalt. De Cup met de Grote Oren is voor hem vooralsnog niet te koop ondanks zijn oliemiljarden. Dat voelt oké. Los van de spoken die Al-Khelaïfi zag. Makkelie floot geweldig en liet een mannelijk duel tussen doelman Donnarumma en spits Benzema terecht doorgaan.”

‘Kind met waterhoofd’

Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé hadden geen antwoord… “Al-Khelaïfi kan zich beter druk maken over niet renderende sterren en de disbalans in de PSG-selectie, die puur is ingericht op marketingwaarde en waar sportieve uitgangspunten na financiën op de derde plaats komen. Hij heeft van PSG een kind met een waterhoofd gemaakt, dat door De Koninklijke op magistrale wijze is lekgeprikt.”

Verdien 17 keer je inleg als PSG ook van Bordeaux verliest!

Moet Makkelie oppassen?

  • Ja
  • Nee
4595+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie