PSV speelt met 4-4 gelijk na avond vol fouten

Foto: PSV speelt met 4-4 gelijk na avond vol fouten

PSV heeft donderdagavond geen sterke indruk gemaakt in de Conference League. De Eindhovenaren werkten een dramatische eerste helft af, maar knokten zich uiteindelijk naast FC Kopenhagen: 4-4.

PSV had de Deense topclub ongetwijfeld willen aanpakken in het Philips Stadion, maar in de eerste helft lukte dat niet. Kopenhagen domineerde in de openingsfase en dat leidde meteen tot een aantal kansen. Doelman Joël Drommel ontsnapte dankzij de paal in eerste instantie nog aan een tegentreffer, ware het niet dat Isak Johannesson hem kort daarna omspeelde en de 0-1 tegen de touwen schoot.

Hopeloos voor rust

Diezelfde Drommel hield Lukas Lerager kort daarna nog wel van de 0-2 af. PSV zat op dat moment niet lekker in de wedstrijd, al kwam het na twintig minuten wel langszij dankzij een fijne kopbal van Cody Gakpo. Het publiek wilde vanzelfsprekend meer, maar de treffer viel opnieuw aan de andere kant. Joey Veerman verspeelde de bal knullig vlakbij de eigen zestien en Pep Biel strafte dat koelbloedig af: 1-2.

Nog voor rust ging het van kwaad tot erger voor PSV, dat via Noni Madueke nog wel een enorme kans onbenut liet. Vanuit het niets kreeg Kopenhagen alle ruimte om te counteren. Johannesson omspeelde Drommel opnieuw, maar had ditmaal de pech dat Mauro Júnior goed was meegelopen en de bal van de lijn haalde. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Lerager alsnog de 1-3 binnen.

Veerkracht in tweede helft

PSV-trainer Roger Schmidt besloot halverwege in te grijpen. Eran Zahavi en Ritsu Doan werden ingebracht voor respectievelijk Madueke en Veerman. De fans waren ‘not amused’, maar het wisselbeleid had wel effect. Na een afgeslagen hoekschop schoot Doan overtuigend de 2-3 tegen de touwen en bracht de spanning daarmee weer helemaal terug.

Kopenhagen kreeg in de tweede helft veel minder de kans om PSV pijn te doen. Sterker nog: het wachten was op de 3-3. Gakpo kreeg dé kans om daarvoor te zorgen na een overtreding van Peter Ankersen door Philipp Max, maar de steraanvaller van PSV faalde vanaf elf meter. Kort daarna maakte Gakpo zijn fout echter goed door de bal alsnog tegen de touwen te schieten.

Enorme blunder Sangaré

PSV had op dat moment voldoende tijd om er nóg meer uit te halen, maar vanuit het niets ging het wéér mis. Ibrahim Sangaré ging hopeloos in de fout door de bal op eigen helft te verspelen aan Biel, die vervolgens na een goede individuele actie zijn tweede van de avond maakte: 3-4.

FC Kopenhagen kreeg zelfs nog een enorme kans op de 3-5, maar de Denen lieten na om de genadeklap uit te delen. Sterker nog: Zahavi kopte vijf minuten voor tijd de vierde PSV-goal tegen de touwen.

Scoreverloop: 0-1 (6′) Isak Johannesson, 1-1 (21′) Cody Gakpo, 1-2 (23′) Pep Biel, 1-3 (43′) Lukas Lerager, 2-3 (50′) Ritsu Doan, 3-3 (70′) Cody Gakpo, 3-4 (78′) Pep Biel, 4-4 (85′) Eran Zahavi

Wint PSV in Utrecht? De odd is 1.90!

Gaat PSV dit nog ombuigen?

  • Ja
  • Nee
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie