Soeverein Feyenoord al bijna zeker van kwartfinales

Foto: Soeverein Feyenoord al bijna zeker van kwartfinales

Feyenoord heeft donderdagavond goede zaken gedaan in het Conference League-toernooi. De Rotterdammers rekenden in Servië af met Partizan Belgrado (2-5) en lijken op weg naar de kwartfinales.

Bij Feyenoord begon Reiss Nelson verrassend aan de aftrap. De buitenspeler zorgde voor het eerste gevaar van de avond, maar stuitte in de korte hoek op doelman Aleksandar Popovic. Partizan liet het balbezit in de openingsfase aan de manschappen van Arne Slot en loerden op momenten. Dat eerste moment leverde na dertien minuten meteen een Servische voorsprong op: Bibras Natcho liet Justin Bijlow kansloos. De assist was overigens van Queensy Menig.

Feyenoord voelde ondanks de achterstand dat er iets te halen viel in Belgrado. Jens Toornstra bracht de Rotterdammers weer langszij door de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen te schieten. Cyriel Dessers dacht zelfs voor een verdiende voorsprong te zorgen, maar de Nigeriaanse Belg had de pech dat hij buitenspel stond en dus werd zijn rake kopbal afgekeurd.

Herstel na nieuwe achterstand

Voor Feyenoord had de tweede helft niet beroerder kunnen beginnen. De theepauze was nauwelijks voorbij en Partizan leidde opnieuw, met ditmaal een treffer van de ingevallen Nemanja Jovic. Een vervelende avond dreigde voor de Eredivisie-topclub, ware het niet dat de Rotterdammers snel terug wisten te slaan. Dessers vond opnieuw het net en ditmaal volgde er wel groen licht: 2-2.

Na de nieuwe gelijkmaker wist Feyenoord de krachtsverhoudingen beter uit te spelen. Nelson schoot vlak na de 2-2 nog voorlangs, maar via een fraaie uithaal van Lutsharel Geertruida werd de voorsprong alsnog een feit. Feyenoord had het momentum te pakken en wist de marge zelfs naar twee doelpunten te tillen. Smaakmaker Luis Sinisterra schoot zelfs nog op schitterende wijze de 2-4 tegen de touwen.

Voor Feyenoord was de koek nog niet op. De bezoekers wilden het tweeluik voortijdig in eigen voordeel trekken en dat lukte, want ook de 2-5 werd een feit. Na een hoogstandje van Dessers prikte opnieuw Toornstra de vijfde Feyenoord-goal binnen.

Scoreverloop: 1-0 (13′) Bibras Natcho, 1-1 (20′) Jens Toornstra, 2-1 (46′) Nemanja Jovic, 2-2 (52′) Cyriel Dessers, 2-3 (64′) Lutsharel Geertruida, 2-4 (71′) Luis Sinisterra, 2-5 (77′) Jens Toornstra

Eindigt Feyenoord in de topdrie? De odd is 1.44!

Komt Feyenoord nog in de problemen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie