Wenger looft ‘complete voetballer’: “Heeft werkelijk álles”

Foto: Wenger looft ‘complete voetballer’: “Heeft werkelijk álles”

Arsene Wenger heeft zich gisteravond rondom de wedstrijd tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain (3-1) lyrisch uitgelaten over spits Karim Benzema, die zijn ploeg met drie treffers naar de volgende ronde van de Champions League schoot.

“Benzema is voor mij de complete moderne voetballer, hij heeft werkelijk álles”, looft Wenger zijn landgenoot, in de studio van beIN Sports. “Wat ik mooi vind is dat hij een teamspeler is, alles wat hij doet is simpel en eenvoudig”, vervolgt Wenger. “Bij alles wat hij doet denk je: dit had ik ook gekund, en dat is een buitengewone kwaliteit in het voetbal.”

Dankzij het doorjagen van Benzema op Gigi Donnarumma kwam de bal via Vinícius Junior bij Big Benz zelf voor de voeten terecht: 1-1. “Wat echt opmerkelijk is aan de eerste goal: Benzema creëert de hele kans, omdat hij ruikt dat er een kans is bij de keeper. Hij accelereert, en let ook op hoe snel hij dan door beweegt om weer aanspeelbaar te zijn voor Vinícius. Het is echt opmerkelijk.”


Van der Vaart

Ook Rafael van der Vaart stak, op Ziggo, al de loftrompet uit voor Benzema. “Ik heb hier zoveel respect voor. Je moet je voorstellen, ik heb zelfs nog met hem gespeeld, in zijn eerste jaar bij Real (seizoen 2009/10, red.). Toen ging natuurlijk alles over Cristiano Ronaldo, die tegelijkertijd kwam, en ook een beetje Kaká… maar dat Benzema er dan nu nog steeds speelt, bij Real Madrid, waar altijd kritiek is op een spits als je niet scoort… dat is wel echt een compliment waard. Alleen maar respect.”

Courtois

Tot slot Thibaut Courtois over zijn ploegmakker: “Hij heeft iedereen laten zien waarom hij de beste nummer 9 ter wereld is. Robert Lewandowski scoorde gisteren ook drie keer, maar daar zaten twee penalty’s bij. Karim heeft aangetoond waarom hij een hogere plek verdient in de Ballon d’Or-verkiezing. Hij heeft zoveel belangrijke doelpunten gemaakt voor ons. Vandaag was hij aan het rennen, aan het vechten en soms aan het hinken. Zijn laatste doelpunt was fantastisch.”

Wordt Benzema topscorer van de CL dit seizoen? Odd 19!

Benzema is beter dan Lewandowski

  • Eens
  • Oneens
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie