‘Ten Hag krijgt slecht nieuws’

Foto: ‘Ten Hag krijgt slecht nieuws’

Erik ten Hag is nog steeds kandidaat om volgend seizoen Manchester United te managen. De trainer van Ajax is echter niet de enige kandidaat om de leiding over te nemen op Old Trafford. Ook Paris Saint-Germain-baas Mauricio Pochettino wordt genoemd en zou zelfs de voorkeur hebben van de clubleiding. De druk op de trainer van PSG zal na de uitschakeling in de Champions League alleen maar toenemen. 

De Argentijnse oefenmeester krijgt veel kritiek over het spel bij PSG, dat riant aan kop gaat in de Franse Ligue 1. De uitschakeling in de Champions League, waar Real Madrid over twee wedstrijden met 3-2 te sterk bleek, lijkt voorlopig geen reden te zijn om Pochettino te ontslaan. 

Volgens Daily Mirror heeft technisch directeur Leonardo benadrukt dat de Argentijnse trainer dit seizoen sowieso afmaakt in het Parc des Princes. Drie doelpunten van Benzema maakten een einde aan een nieuwe PSG-droom om de Champions League te winnen. Zelfs het aantrekken van Lionel Messi bleek niet genoeg om die droom te realiseren. 

Hoewel het een enorme klap is voor de clubleiding van PSG, zou de uitschakeling geen reden zijn tot een per direct afscheid. “Dan zouden we al het werk weggooien”, stelde Leonardo. “Het heeft geen zin om elke keer opnieuw te beginnen als we verliezen. Onze doelstelling is het winnen van de Champions League. In de rust lagen we nog steeds op koers.”

Mocht Pochettino aan het einde van het seizoen wel zijn congé krijgen, kan dat nadelige gevolgen hebben voor Ten Hag. Pochettino is een belangrijke kandidaat om trainer te worden bij Manchester United en zou ook op de wensenlijst van Real Madrid staan. Sir Alex Ferguson, die nog een bestuursfunctie bekleedt bij United, zou Carlo Ancelotti hebben geopperd als nieuwe trainer. 

Ten Hag liet eerder weten niet bezig te zijn met zijn persoonlijke toekomst. De trainer verklaarde vorige week nog dat hij al bezig is met de selectie voor volgend seizoen. Dat zou een aanleiding kunnen zijn om aan te nemen dat Ten Hag ‘gewoon’ bij Ajax blijft, maar is gezien het contract van de hoofdtrainer (tot 2023, red.) ook niet meer dan logisch gezien de fase van het seizoen. Zekerheid geeft het de Ajax-supporters niet. Mocht Pochettino overstappen naar United, dan zal Ten Hag ongetwijfeld óók genoemd worden als één van de mogelijke trainers voor Paris Saint-Germain. 

Waar ligt de toekomst van Ten Hag?

  • Bij Ajax
  • Bij Manchester United
  • Bij PSG
  • Bij andere club
1403+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
17+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
22+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
9+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
77+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
54+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
137+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
225+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
745+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
260+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
56+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
95+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
260+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
209+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
140+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
245+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
472+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
32+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
24+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie