Anderlecht vs Antwerp: in vorm tegen uit vorm

Foto: Anderlecht vs Antwerp: in vorm tegen uit vorm

Anderlecht en Antwerp zijn op dit moment een beetje tegenpolen van elkaar. De ene ploeg wil voetbal spelen en haalt goede resultaten de laatste weken, de andere ploeg wil dat precies niet (of is daar niet toe in staat) en laat veel punten liggen of wint heel nipt. Gek genoeg staat die tweede ploeg, namelijk Antwerp, op een derde plaats in de competitie. Daar kan nu sinds lange tijd verandering in komen als Anderlecht de drie punten naar zich toe kan trekken.

Anderlecht: sterke prestaties 

Anderlecht is aan een heel goede reeks bezig de jongste weken. De laatste vijf wedstrijden in de competitie haalden ze zelfs dertien op vijftien: vier keer gewonnen en vier keer gelijk gespeeld. In die periode kregen ze slechts twee goals tegen en maakten ze er zelf elf. Ook in de beker zijn ze makkelijk doorgestoten naar de finale, die afgewerkt zal worden op achttien april tegen Gent. Het zijn allemaal indicaties van hetzelfde fenomeen: Anderlecht draait. De woorden ‘trust the process’ krijgen eindelijk weerklank, ze beginnen iets te betekenen.

Een ander positief element dat naar voor komt als je het Anderlecht van de laatste weken analyseert: het gevaar komt van overal. Dat is toch wel een pluspunt en een teken dat het systeem zijn werk doet. Zowel Refaelov, Verschaeren als Kouame vinden de laatste tijd gemakkelijk de weg naar doel. Enkel Zirkzee is misschien een klein beetje zijn neusje voor goals (tijdelijk) kwijt, maar dat neemt niet weg dat hij heel belangrijk is voor deze ploeg met zijn voetballend vermogen en temporisatie van de bal. 

Antwerp: zes op vijftien 

Dat Antwerp niet in goede doen is, dat wisten we al. Maar op een of andere manier staan ze toch op een derde plaats, met zes punten overschot voor de Champions Play-Offs. Ze zijn misschien wel de enige anomalie in de top vier op dit moment, en als ze op deze manier verdergaan, zou het wel eens gevaarlijk kunnen worden. Er wacht hen nog een stevig programma, met verplaatsingen naar Leuven en Anderlecht, en een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem en Cercle Brugge. Vooral Anderlecht en Cercle Brugge zouden wel eens roet in het eten kunnen gooien om in de top vier te blijven. 

Voor Antwerp-fans is het vooral schrijnend om te zien hoe hun ploeg structureel prestaties aan het neerzetten is. Heel veel wedstrijden worden maar bijzonder nipt en vaak met de nodige portie geluk gewonnen, en op de belangrijke wedstrijden staan ze er vaak niet. De afgelopen weken verloor het vna Union Saint-Gilloise, KV Mechelen én Club Brugge. Dat belooft alvast niet veel goeds voor de play-offs. Bovendien kon het maar heel nipt winnen tegen degradatieploegen Beerschot en Seraing. Vooral tegen Beerschot had de wedstrijd helemaal anders kunnen uitdraaien. Priske moet echt eens goed nadenken over hoe hij met deze ploeg de resterende wedstrijden wil aanpakken, of het zou wel eens heel snel bergaf kunnen gaan. 

Wedtip: Anderlecht wint 

Anderlecht verkeert duidelijk in de beste vorm, en de kans is groot dat ze met de overwinning aan de haal gaan. Als ze hetzelfde voetbal kunnen spelen dat ze de laatste weken tentoonstelden, dan zou het wel eens een verpulvering kunnen worden, een ouderwetse afstraffing. Daarvoor moet het natuurlijk allemaal wat meezitten, en mag er in de eerste plaats niemand onderschat worden. Dat Anderlecht wint heeft een odd van 1,65 en dat ze met een handicap van 0-1 winnen, een odd van 2,80. Succes!
De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Kan Anderlecht Antwerp van de derde plaats stoten?

  • Ja
  • Nee
3+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:13
9+
Maatsen helpt Dortmund naar plekje in halve finale Champions League
23:00
21+
PSG knokt zich tegen ingestort Barça naar halve finale Champions League
22:30
64+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
22:24
62+
Ajax ten koste van Feyenoord naar bekerfinale vrouwen
21:52
88+
Onbegrip na domme actie van Barça-sukkel: ‘Schaam je diep’
21:40
204+
NEC is klaar voor bekerfinale: ‘We gaan Nijmegen helemaal gek maken’
21:15
330+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
20:40
78+
‘Sancho denkt aan United-terugkeer’
20:25
48+
Opstellingen Barcelona en PSG: Frenkie de Jong en ‘Judas’ in de basis
20:11
222+
Last van schouders: Vitesse mag seizoen afmaken
19:50
299+
‘Feyenoord bijna rond met KKD-smaakmaker, verlenging aanstaande’
19:30
304+
Bergwijn reageert op kwade Ajax-fans: ‘Ik ben blij dat…’
19:15
647+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
18:50
152+
Ajax-supporters roepen rvc in brief op om Kroes te behouden
18:30
0+
Volendam-aanvaller bedreigd en racistisch bejegend na tumultueus weekend
18:10
169+
‘Strik gaat om PSV’er bij vijftig of zestig miljoen’
17:50
257+
Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”
17:31
182+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
123+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel
17:00
275+
Machtsstrijd in Amsterdam: hoe Ajax volledig stuurloos is
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie