‘Haaland verdient 175 miljoen euro met transfer’

Foto: ‘Haaland verdient 175 miljoen euro met transfer’

Nog even en dan barst de strijd om Erling Haaland écht los. De Noorse superspits mag na dit seizoen naar verluidt voor 75 miljoen euro vertrekken bij Borussia Dortmund. De Spaanse media weten het inmiddels zeker: FC Barcelona maakt de beste kans op de komst van de spits. Daar zit echter wel een duizelingwekkend kostenplaatje aan vast. 

Haaland lijkt bij Real Madrid uit beeld te zijn verdwenen door Kylian Mbappé. Volgens de geruchten gaat de strijd om de handtekening van Haaland vooral tussen Manchester City en FC Barcelona. Het is al langer bekend dat Pep Guardiola eigenlijk helemaal niet tevreden is over de voorheode van The Citizens. Sergio Agüero vertrok. De beoogt opvolger van de (gedwongen) gestopte Argentijnse spits was Harry Kane. De aanvoerder van Engeland en Tottenham Hotspur wilde ook vertrekken bij The Spurs, maar de clulbleiding wilde de aanvalsleider niet naar een competitiegenoot laten gaan. 

Erling Haaland 

Aangezien Kane inmiddels weer blij is bij Tottenham, richt Manchester City haar pijlen dus op Haaland. Volgens SPORT gaat de Engelse grootmacht ook inzake Haaland aan het kortste eind trekken. Haaland zou een voorkeur hebben voor een contract bij FC Barcelona. De Spaanse sportkranten gokken dat het prijskaartje van de volledige Haaland-operatie neerkomt op 250 miljoen euro. 

Dat zou betekenen dat Haaland 175 miljoen euro (!) verdient met zijn transfer naar FC Barcelona – ervan uitgaande dat de transfersom inderdaad uitvalt op 75 miljoen euro. De Noorse spits zal daarvan ook een riant bedrag af moeten staan aan zaakwaarnemer Mino Raiola. Mocht je denken: waar haalt Barcelona dat geld nu weer vandaan? Investeringsfonds CVC zou 350 miljoen euro willen neertellen voor 49% van de aandelen van Barça Studio’s, de media-afdeling van de club. 

Wint Barcelona van Galatasaray? Dan win jij 1.44x je inzet terug!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Haaland naar Barcelona?

  • Ja, denk het wel
  • Nee, naar City
  • Nee, naar andere club
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie