OM heeft slecht nieuws voor Promes

Foto: OM heeft slecht nieuws voor Promes

Quincy Promes wordt alsnog vervolgd voor poging tot moord op zijn neef, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag. De vleugenspeler van Spartak Moskou werd eerder poging tot doodslag en zware mishandeling ten laste gelegd. Dat is nu van tafel. 

Bij poging tot moord is er sprake van voorbedachte rade, waardoor er een zwaardere straf voor staat dan op poging tot doodslag en zware mishandeling. Aanleiding van de verandering van de strafeis zijn de getapte telefoongesprekken die het OM deed bij het toestel van Promes. De gesprekken met zijn vader, zijn moeder en zijn tante lieten weinig aan de verbeelding over. 

Quincy Promes 

Promes werd vorig jaar opgepakt wegens een uit de hand gelopen familiefeest. In Abcoude zou Promes zijn neef met een mes in zijn knie hebben gestoken. De international van Oranje heeft tot nu toe altijd ontkent, maar uit de telefoongesprekken kwam een heel ander verhaal naar voren. 

Midden in de storm verruilde Promes Ajax weer voor Spartak Moskou, maar door de oorlog in Oekraïne is het op dit moment niet mogelijk om wedstrijden te spelen. De grote voetbalbonden weren Russische teams en de FIFA schorste de contracten voor niet-Russische spelers tot het einde van dit seizoen – de spelers en de technische staf moet daar wel zelf initiatief voor nemen. 

Promes heeft volgens verschillende media nog geen dagvaarding ontvangen. 

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie