Atalanta vs Bayer Leverkusen: goals, goals, en nog eens goals

Foto: Atalanta vs Bayer Leverkusen: goals, goals, en nog eens goals

Atalanta en Bayer Leverkusen zijn twee ploegen waarvan we weten dat ze graag aanvallen. Atalanta maakt er in eigen competitie gemiddeld twee, Leverkusen gaat richting een gemiddelde van drie. We mogen ons dus aan veel goals verwachten in deze interessante affiche tussen de Italiaanse en Duitse (sub)top. Het is de uitgelezen kans voor enkele jongens om zich ook op het Europese toneel te tonen én te bewijzen, denk maar aan supertalent Florian Wirtz. Is hij klaar om zijn ploeg naar een prijs te leiden? 

Atalanta: wijziging van opstelling 

Atalanta speelt de laatste weken niet meer met een 3-4-3 of 3-5-2 opstelling. Dat is vrij uniek, want ze staan hier de laatste jaren om bekend. De reden van de omschakeling is niet helemaal duidelijk. Gasperini blijft hiervoor een beetje in het ongewisse, want er zijn wel degelijk nog steeds opties om met een driemansverdediging te spelen. De meest opvallende wijziging is misschien wel Maehle die niet meer een vaste basisplaats heeft hierdoor. Hij is lang een van de smaakmakers in deze ploeg geweest, net door het systeem met twee wingbacks. De vraag is hoe hij zich in dit nieuwe systeem kan integreren, als het een keuze is voor lange termijn ten minste. 

Het weerhoudt Atalanta echter niet van veel goals te maken, of toch niet in de eerste partij waarin ze 4-3-3 (/4-5-1) zijn gaan spelen. Een 4-0 overwinning tegen Sampdoria beloofde veel goeds. Koopmeiners was de absolute uitblinker met twee goals, maar ook Miranchuk viel op in zijn invalbeurt met een goal en een assist en kreeg meteen een basisplaats in de wedstrijd tegen AS Roma na zijn blessure. Die wedstrijd was heel wat minder, al lag dat natuurlijk ook wel aan de tegenstander. Mourinho was niet echt van plan veel voetbal te spelen, zoals we wel van hem gewoon zijn, en dat maakte het voor Atalanta des te moeilijker. Hoe meer de tegenstander wil mee voetballen, hoe sterker ze vaak worden. Dat verband geldt helaas ook in de omgekeerde richting. 

Bayer Leverkusen: moeten zichzelf belonen 

Leverkusen is aan een uitstekend seizoen bezig en verdient op dit moment echt wel een prijs. In de eigen competitie is dat natuurlijk bijna onmogelijk tegen grootmacht Bayern München, dus de opdracht zal zijn om in Europa iets te verwezenlijken. De Europa League is een uitgelezen kans om de fans te trakteren met meer dan alleen goed voetbal, al zal de weg daar naartoe bijzonder zwaar zijn. De eerste stap is niet meteen eentje om blij van te worden, daar Atalanta een uitstekende ploeg kan voorleggen, al jaren aan een stuk. De laatste maanden vallen hun resultaten echter wat tegen, en daar moet Leverkusen van kunnen profiteren. 

Zelf bevinden ze zich namelijk in een uitstekende vorm. Ze moeten leren daar de vruchten van te plukken door die vorm om te zetten in resultaten in belangrijke wedstrijden. Ze hebben een bijzonder jonge ploeg, en dat brengt uiteraard uitdagingen met zich mee, maar Seoane laat zien dat hij daar mee om kan. Afgelopen weekend hebben ze zelfs 1-1 gespeeld tegen Bayern München, wat aantoont dat ze er echt wel kunnen staan. Het zal voorlopig nog zonder hun topschutter Schick zijn, maar ook dat is een uitdaging die ze kunnen overwinnen, zo bewezen ze afgelopen weekend. 

Wedtip: veel goals 

Zowel Atalanta als Bayer Leverkusen zijn ploegen die graag vol in de aanval gaan. Ze worden dan zelf ook beter, net omdat ze zo sterk zijn in die transities, in die omschakelingen. Hoe intenser de wedstrijd, hoe beter ze presteren. Daarom verwacht ik een mooie partij, waarbij beide ploegen zonder schroom richting doel van de tegenstander trekken. Daar horen natuurlijk (veel) goals bij! Dat er meer dan 3,5 goals vallen, staat nu aan odd 2,65 en dat er meer dan 4,5 goals vallen, zelfs aan een odd van 4,85. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Zie jij ook een doelpuntenfestijn gebeuren?

  • Ja
  • Nee
11+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:37
7+
Slot: “Niet het idee dat ik Dr. Phil voor hem hoef te spelen”
16:22
26+
Noa Lang met Nederlands elftal mee naar EK?
16:05
1+
Oosting treurt om ‘groot sportief verlies’ Twente: “Erg jammer”
15:51
71+
Leipzig-trainer komt met dringend Simons-advies voor Koeman
15:36
129+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
38+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
314+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
327+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
118+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
75+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
63+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
359+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
201+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
167+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
220+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
276+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
146+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
108+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
94+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
201+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie