‘Puntenaftrek (en degradatie) voor Everton door Brands’

Foto: ‘Puntenaftrek (en degradatie) voor Everton door Brands’

Marcel Brands tekende onlangs bij PSV, waar hij komende zomer terug gaat keren als algemeen directeur. Het meest recent was hij werkzaam bij Everton FC. Maar op Goodison Park zal men niet met hele warme herinneringen aan hem achtergebleven zijn.

De Daily Mail brengt vandaag namelijk naar buiten dat er een puntenaftrek, of anders een flinke boete, dreigt vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels. In de periode van 2017 tot 2020 heeft Everton een verlies van 312 miljoen euro gedraaid. Voetbal International schrijft: “Dat is 186 miljoen euro meer dan is toegestaan volgens de reglementen van de Financial Fair Play. Over een periode van drie jaar is een verlies van 126 miljoen euro toegestaan.”

“Volgens de reglementen kan Everton een fikse boete verwachten en dreigt zelfs puntenaftrek. Dat zou in het geval van The Toffees grote gevolgen kunnen hebben. De ploeg van Van de Beek en El Ghazi staat één punt boven de degradatiestreep. De clubleiding van de huidige nummer zeventien in Premier League wil in gesprek met de Premier League vanwege de invloed van de coronapandemie op de huidige financiële huishouding. Eerder werd door de Premier League besloten dat door de coronapandemie de financiële beoordelingsperiode eenmalig werd verlengd van drie jaar naar vier jaar, waarbij de twee ‘coronajaren’ bij elkaar op worden geteld. Maar ook dan zou Everton volgens The Daily Mail niet aan de reglementen voldoen”, aldus VI tot slot.

Everton in de brand(s)

Brands was van mei 2018 tot december 2021 directeur bij Everton en mag dus ook een aardig aandeel in de schuld voor de FFP regelovertreding toegeschreven worden.  Enkele dure aankopen onder hem waren Moise Kean (veertig miljoen), Alex Iwobi (43 miljoen), Andre Gomes (25 miljoen) en Fabian Delph (tien miljoen). Afgelopen maandagavond verloor Everton overigens nog met 5-0 van Tottenham Hotspur.

Wint Everton komend weekend van Wolves? Pak 2.30x je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Denk jij dat Everton gaat degraderen?

  • Ja, als er puntenaftrek komt wel
  • Ja, zelfs zonder puntenaftrek
  • Nee, dat denk ik niet
289+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie