‘Noa Lang zou een aparte jongen zijn, de realiteit is anders’

Foto: ‘Noa Lang zou een aparte jongen zijn, de realiteit is anders’

Zijn talent staat buiten kijf, maar over de mentaliteit van Noa Lang wordt nogal eens gedubt. Is hij wel gemaakt voor topsport? Kamal Sowah, die in januari op huurbasis van Club Brugge naar AZ trok en in België lang met Lang samenspeelde, kent geen twijfels over hem.

De 22-jarige Ghanees vertelt aan Voetbal International: “Een fantastische speler én ploeggenoot. Voordat ik naar Brugge kwam, had ik veel verhalen gelezen over hem. Dat het een aparte jongen zou zijn en zo. De realiteit is compleet anders. Noa is een ontzettend aardige en sociale jongen. Hij zorgde dat ik me snel thuis voelde, we hadden meteen een klik. We hebben nog steeds contact met elkaar. Zo zie je maar dat imago en werkelijkheid niet altijd hetzelfde zijn.”

Memphis Depay

Zelf is Sowah iemand die ook veel buiten de voetballerij doet. Hij is maatschappelijk betrokken en zet zich met name in voor Ghane; net als bijvoorbeeld Memphis Depay. “Het goede werk van Memphis Depay in Ghana is inspirerend voor mij. Hij helpt dove en blinde kinderen en doet op die manier waardevolle dingen terug voor het land van zijn vader.”

Sowah, die op vijf optredens voor AZ staat tot dusver, ziet de Barça-spits dan ook als rolmodel. “Ook zijn carrière en die van Afrikaanse voetballers in Europa zijn belangrijk voor de jeugd in Ghana. Zij hebben rolmodellen nodig, aan wie ze kunnen zien dat alles mogelijk is in het leven. Ook voor hen. Memphis praat over zijn leeuwenhart en als Afrikaan herken ik dat. Het is wat ons drijft om succesvol te zijn en nooit op te geven.”

Wint AZ donderdag van Bodo/Glimt? Odd 2.40!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AZ (@azalkmaar)

Noa Lang is GEEN enfant terrible

  • Eens
  • Oneens
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie