KNVB laat Vitesse – Sparta uitspelen

Foto: KNVB laat Vitesse – Sparta uitspelen

Het bestuur betaald voetbal heeft besloten om de Eredivisie-wedstrijd Vitesse – Sparta Rotterdam uit te spelen. De degradatiekandidaat moet dus nogmaals afreizen naar Arnhem om de resterende zes minuten blessuretijd uit te spelen.

De wedstrijd werd afgelopen vrijdag bij een 0-1 stand gestaakt. In de slotfase ging het helemaal mis. Scheidsrechter Rob Dieperink staakte de wedstrijd, waarna de Rotterdammers zich niet veilig voelden om de wedstrijd uit te spelen. Na het afwegen van alle belangen werd de wedstrijd definitief gestaakt en daarmee kwam de KNVB voor een lastig dilemma te staan.

Er waren drie opties: de hele wedstrijd opnieuw spelen, de wedstrijd uitspelen of de 0-1 tussenstand als eindstand bepalen. Er is dus gekozen voor de tweede optie. In het statement valt te lezen: “Het restant van de wedstrijd wordt uitgespeeld zonder publiek. Verder worden de resterende minuten gespeeld onder zoveel mogelijk gelijke omstandigheden als ten tijde van de wedstrijd.”

Reactie Sparta

Sparta noemt de ontstane situatie ‘teleurstellend’. “De uitspraak van de KNVB, dat de wedstrijd uitgespeeld moet worden, komt voor ons niet onverwachts. Enerzijds accepteren wij deze ook, kijkend naar de sportieve richtlijnen van de bond voor dergelijke situaties. Anderzijds is het feit dat wangedrag van supporters beloond kan worden, reden over deze richtlijnen na te denken.”

Er is nog geen nieuwe datum geprikt. Ook kan Vitesse waarschijnlijk nog sancties tegemoet zien.

Wint Vitesse van Roma? De odd is 4.00!

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
110+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie