Henry verklaart mindere vorm Messi bij PSG

Foto: Henry verklaart mindere vorm Messi bij PSG

Lionel Messi neemt het morgen met PSG op tegen Real Madrid. De Parijzenaars zullen er een 1-0-voorsprong van in de heenwedstrijd verdedigen. Voor Messi zal het een terugkeer zijn naar Spanje, het land waar hij heel zijn carrière gevoetbald heeft.

Messi was jarenlang dé man bij FC Barcelona, maar de club kon hem afgelopen zomer geen nieuw contract geven vanwege de belabberde financiële situatie. Messi verkaste daarop naar Parijs, waar hij aan de zijde speelt van sterren als Neymar en Kylian Mbappé. Zijn gewoonlijke niveau halen heeft Messi echter nog niet gedaan in het Parc des Princes. Ex-ploegmaat Thierry Henry springt bij L’Équipe in de bres voor de Argentijnse voetbalster. 

“Toen Lionel huilde toen hij Barcelona verliet, was dat niet gepland. Als je denkt dat je nooit meer ergens weggaat en het gebeurt plotseling, geeft dat een emotionele schok. Mensen zeggen: ‘Ja, maar het is OK, hij heeft alles wat hij nodig heeft in Parijs. Maar het is niet zo vanzelfsprekend”‘, klinkt het bij de Franse krant. “Toen ik Arsenal verliet voor Barcelona (in 2007), had ik een jaar nodig om te wennen… Ik kom geblesseerd aan, ik ga door een scheiding, ik moet een nieuw systeem leren, je mixt dat allemaal, dat speelt een rol op het mentale vlak”, vertelt Henry. 

Statistieken

De statistieken van Messi in Parijs zijn niet wat we van hem gewend zijn. In 24 wedstrijden voor PSG scoorde hij tot nog toe zeven keer en gaf hij elf assists. Ter vergelijking: bij Barça klokte hij na 778 duels af op 672 doelpunten en 303 assists. Morgenavond tegen Real Madrid kan Leo zijn cijfers bij PSG wat verbeteren.

Hattrick van Messi tegen Real? Liefst 26x je geld!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Komt Messi nog helemaal los bij PSG?

  • Ja, als in zijn oude dagen!
  • Nee, geloof ik niet in
31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie