Liverpool vs Inter: kan Inter het onmogelijke doen?

Foto: Liverpool vs Inter: kan Inter het onmogelijke doen?

De heenwedstrijd tussen Inter en Liverpool eindige in een 0-2 overwinning voor ‘The Reds’. Het was een interessante wedstrijd, waarbij beide ploegen op voorsprong konden komen. Maar voor iedereen het goed en wel door had, had Liverpool zomaar twee keer gescoord. En plots, plots leek de kwalificatie naar de kwartfinale al binnen. Daar lijkt iedereen alvast vanuit te gaan. Maar in voetbal weet je nooit, want op Anfield geloofden ze tegen Barcelona drie jaar geleden ook in het onmogelijke. Als Inter erin durft geloven, dan is alles mogelijk. 

Liverpool: Anfield is een fort 

Liverpool is nagenoeg onklopbaar in eigen stadion. Dit seizoen bijvoorbeeld behaalde het 36 op 42 op Anfield. Dat is een nagenoeg perfecte score. Ze kregen slechts 7 goals tegen en wisten er zelf maar liefst 37 tegen de netten te rammen. Dat zijn statistieken waar je als Inter fan niet echt gelukkig van wordt. Met Van Dijck in de basis verloor het zelfs nog geen enkele keer thuis. Dat is trouwens een nieuw record bij eenzelfde club: 60 wedstrijden ongeslagen, waarvan er trouwens 52 gewonnen werden. Je wordt er spontaan duizelig van. 


Dat heeft natuurlijk voor een groot deel te maken met de supporters van Liverpool. Ze leven echt mee met hun club, met hun spelers, met hun trainer. Ze geven alles, elke wedstrijd opnieuw. En ze worden daar riant voor beloond, zoveel is duidelijk. Klopp geniet met volle teugen van de sfeer onder zijn supporters, dat zie je aan alles. Zijn glimlach kan niet breder gaan dan wanneer hij na de wedstrijd een overwinning met de fans kan gaan vieren. Het zegt iets over de dynamiek binnen de club, en waarom ze de laatste jaren zo succesvol zijn. 

Inter: ga er maar aan staan 

Als je de vorige alinea’s goed gelezen hebt, dan weet je dat het moeilijk wordt als Inter supporter, sympathisant, speler, trainer… Liverpool is bijna niet te kloppen in eigen huis, en dat gaat er dinsdag niet ineens op veranderen. Iedereen, elke individuele speler op het veld en op de bank, zal top moeten zijn. Het zal een beetje mee moeten zitten. Er zal gevochten moeten worden. Maar het kan, alles kan, zolang je erin gelooft. Dat zal de boodschap zijn van Inzaghi, want wat kan hij anders zeggen tegen zijn manschappen? 


Tegen Salernitana konden de aanvallers alvast nog eens oefenen. Martínez wist eindelijk nog eens te scoren, en maakte er in een keer drie. Hij stond al sinds januari droog en het zal hem ongetwijfeld bijzonder veel deugd gedaan hebben om een hattrick te maken. Dzeko zorgde op zijn beurt voor een assist voor zijn spitsbroeder en scoorde terloops zelf twee keer toen de wedstrijd aan het uitbollen was. Vijf goals, nul tegen: dat noemen ze nog eens vertrouwen tanken. Of het genoeg zal zijn, dat is nog maar de vraag. Een beter scenario had Inzaghi echter niet kunnen wensen denk ik, want hij zal op Anfield scorende spitsen nodig hebben. 

Wedtip: Trent geeft een assist 

Er is er eentje in vorm bij Liverpool achterin: Trent-Alexander Arnold. De levenslange Liverpool speler was dit weekend cruciaal bij de overwinning tegen West Ham United. Hij zorgde voor een geweldige assist op Mané en haalde een bal op schitterende wijze van de lijn. Vermoedelijk trekt hij deze lijn door en blijft hij voor gevaar zorgen vooraan. Dat hij een assist geeft, heeft een odd van 3,40. 

Succes!
De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Denk je dat Trent een assist geeft?

  • Ja
  • Nee
3+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:29
3+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
13+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
86+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
22+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
59+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1345+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1027+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
103+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
746+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1692+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
682+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
629+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
609+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
360+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
104+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
152+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
54+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
231+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
92+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
37+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie