‘Ajax-transfer: 18 miljoen in 5 jaar’

Foto: ‘Ajax-transfer: 18 miljoen in 5 jaar’

Dat FC Barcelona Noussair Mazraoui wilde overnemen van Ajax wisten we al, maar Fabrizio Romano komt op dinsdag met wat details over de transfer van de Marokkaan. Die begint namelijk vorm te krijgen, aldus de journalist uit Italië.

Voorzitter Joan Laporta heeft al een paar keer om de tafel gezeten met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de Ajacied maar ook van Erling Haaland (op wie Barça eveneens een oogje heeft). Volgens ‘transfergoeroe’ Romano heeft Mazraoui een behoorlijk gepeperd contractvoorstel op zak: naar verluidt kan hij in het Camp Nou achttien miljoen euro verdienen in vijf jaar, wat neerkomt op een jaarsalaris van 3,6 miljoen euro.

Na afloop van PSV-Ajax (1-2) liet Mazraoui aan ESPN weten: “Wat ik na dit seizoen ga doen? Dat is een goede vraag. Ik denk dat de kans dat ik bij Ajax blijf heel klein is. De kans is ongeveer 5 procent, of zelfs nihil. Als je een half jaar voor het aflopen van je contract nog niet hebt bijgetekend, kan je het zelf al invullen.”

‘Transfervrije status maakt het makkelijker’

“Ik sta open voor iets nieuws”, vervolgde de rechtsback. “Ik speel hier al zestien jaar en ik denk dat het een goed moment is om te vertrekken. Het maakt het makkelijker om te vertrekken als je transfervrij bent. Ik heb ook met andere clubs gesproken.”

Voor Ajax is het transfervrije vertrek van Mazraoui best een hard gelag, omdat hij een marktwaarde van twintig miljoen euro vertegenwoordigt.

Verdubbel je inleg als Ajax thuis met meer dan één doelpunt verschil van Benfica wint!

Moet hij Barça kiezen?

  • Ja
  • Nee
780+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie