Hattrick Kudus velt ADO, Emmen wint bij Jong PSV

Jong Ajax heeft maandagavond een spectaculaire zege geboekt op ADO Den Haag. Na negentig minuten gaf het scorebord op De Toekomst een 6-3 stand aan.

Jong Ajax-trainer John Heitinga liet met Mohammed Kudus en Mohamed Daramy twee peperdure spelers aantreden in dit competitieduel. Verder stonden spelers als Charlie Setford, Naci Ünüvar, Sontje Hansen en Danilo Pereira aan de aftrap. Aan ADO-zijde behoorde Ricardo Kishna, die een verleden heeft in Amsterdam, tot de basisploeg.

Kishna wist in de 23ste minuut van de wedstrijd toe te slaan namens ADO, maar daarmee wist hij geen hoofdrol op te eisen. Halverwege was de schade namelijk al opgelopen tot 3-1. Kudus maakte de openingstreffer en zorgde vanaf de stip voor het tweede doelpunt, waar de Braziliaan Danilo na de gelijkmaker een nieuwe Ajax-voorsprong realiseerde.

Tussen de 54ste en de 64ste minuut ging het helemaal los op De Toekomst. Ünüvar tilde de voorsprong van Jong Ajax naar 4-1, maar Thomas Verheydt en Sem Steijn de wedstrijd weer spannend wisten te maken. De derde treffer van Kudus bleek uiteindelijk de definitieve nekslag voor de Haagse formatie. Opnieuw Ünüvar (penalty) maakte er nog 6-3 van.

FC Emmen wint bij PSV-talenten

In de strijd om promotie naar de Eredivisie heeft FC Emmen tegelijkertijd goede zaken gedaan. De formatie uit Drenthe wist met 1-3 te winnen van Jong PSV, dat onder leiding staat van Ruud van Nistelrooy.

PSV-aanvaller Simon Colyn bracht de Eindhovense talenten nog wel aan de leiding. Emmen werd nog voor rust in het zadel gebracht dankzij een eigen doelpunt van Fedde Leysen, waarna het in de tweede helft een zege uit het vuur sleepte. Ole Romeny en Rui Mendes maakten het verschil in het Jan Louwers Stadion.