‘Ajax heeft definitief nieuwe doelman beet’

Foto: ‘Ajax heeft definitief nieuwe doelman beet’

Ajax heeft definitief een nieuwe keeper beet. Het is niet Robbin Ruiter geworden, maar een andere oud-:PSV‘er: Przemyslaw Tyton. Dat bevestigen ‘bronnen binnen de club’ aan De Telegraaf.

Hij ‘dient als noodverband als André Onana iets overkomt. Erik ten Hag kent Tyton nog uit de tijd dat hij assistent-trainer bij PSV was”, schrijft de krant over de 34-jarige Pool. Tyton keepte van 2007 tot 2015 (verhuurperiodes daargelaten) in Nederland, bij achtereenvolgend Roda JC en PSV.

Daarna kwam hij ook nog uit voor VfB Stuttgart, Deportivo la Coruna en Cincinatti FC. Zijn contract bij de Amerikanen werd in januari dit jaar verscheurd, sindsdien is de 35-jarige Pool werkloos. Onlangs zei Ten Hag al over de geruchten rond Ruiter en Tyton: “Ik wil niet op de naam in gaan, maar wel dat we ons aan het oriënteren zijn, omdat we opeens een probleem hebben.”

Geen Ruiter, maar Tyton

De Telegraaf meldt tot slot nog: “De keuze voor de 1,95 meter lange Pool is een hard gelag voor Ruiter, die donderdag tijdens een proeftraining in Amsterdam een goede indruk maakte. Ten Hag kiest echter voor Tyton vanwege diens grotere internationale ervaring en vanwege het feit dat hij recenter nog in actie kwam en dus fitter is.”

Houdt Jong Ajax vanavond de nul tegen ADO? Odd 4.50!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Przemyslaw Tyton (@tytonprzemyslaw)

Goede aanwinst?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
346+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie