Studio Voetbal ‘schoffeert’ Ajax-goudhaantje

Foto: Studio Voetbal ‘schoffeert’ Ajax-goudhaantje

Waar zou Ajax staan zónder Sébastien Haller? Minder ver dan mét de Ivoriaanse goalgetter, dat mogen we inmiddels toch wel stellen. Niet iedereen is echter zo onder de indruk van de kwaliteiten van de goalgetter (dit seizoen: 31 doelpunten in 32 duels).

Theo Janssen is in ieder geval geen fan… Bij Studio Voetbal vertelt hij: “Ik vind hem geen geweldige spits. Die tweede goal (tegen RKC Waalwijk, red.) maakt hij fantastisch af. In de zestien vind ik hem heel goed, een prima spits. Alleen met meevoetballen en combineren heeft hij heel veel moeite. Het is voor een spits bij Ajax ideaal voetballen. Je krijgt altijd kansen, grote kansen. Als je bij Ajax in de spits staat, heb je aan het einde van het seizoen sowieso twintig goals.”

‘Haller is zoals Zahavi’

FC Twente-trainer Ron Jans werpt tegen: “Ik vind dat je hem tekortdoet, want ik vind dat Haller wel wat toevoegt. Als Ajax onder druk komt, kunnen ze de lange bal spelen en kan hij de bal vasthouden. Ik vind dat hij ten opzichte van zijn tijd bij FC Utrecht enorm verbeterd is, want hij is steeds bezig om druk te zetten naar één kant en werkt keihard. Hij maakt enorm veel goals.” Janssen: “Ik zeg niet dat hij niet hard werkt, ik vind hem een jongen die heel graag wil en er veel energie in gooit. Alleen als ze gaan combineren en hij de bal krijgt, gaat het vaak fout. PSV heeft met Zahavi hetzelfde probleem. Dan zijn ze fantastisch aan het combineren en komt de bal bij Zahavi, dan gaat het fout. Dat heeft Haller ook een beetje.”

Niet goed genoeg voor Ajax?

“Je hebt niet elf mensen nodig die in de kleine ruimte voetballen”, aldus Jans. “Je hebt ook mensen nodig die het afmaken en dat doet hij fantastisch, vind ik.” Pierre van Hooijdonk vraagt zich af: “Kies je dan liever voor iemand die in de combinatie beter is en minder doelpunten maakt? Of voor iemand die meer goals maakt en wat minder in de combinatie is?” Janssen antwoordt: “Haller doet het prima, maar ik denk alleen dat hij voor Ajax niet goed genoeg is. Er is bij Ajax altijd kritiek op een spits. Waarom? We willen daar iemand hebben die ook goed kan voetballen, toch? Ik ben het met je eens: een spits moet goals maken. Dat is het allerbelangrijkste.”

Pi-Air heeft het laatste woord: “Dolberg. Die kon aardig ballen, toch? Dat leek mij een meer dan uitstekende spits voor Ajax.”

Verdien 2.75 keer je inleg als Haller Champions League-topscorer wordt!

Haller goed genoeg voor Ajax?

  • Ja, tuurlijk
  • Nee…
571+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
48+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
17+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
51+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
568+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
322+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
361+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
348+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
37+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
122+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
423+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
645+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
264+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
639+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
404+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1505+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie