‘Grote blunder bij Ajax-RKC’

Foto: ‘Grote blunder bij Ajax-RKC’

Ajax leek gisteren puntenverlies te gaan lijden tegen RKC Waalwijk, totdat Antony neergehaald werd door Luuk Wouters en de bal op de stip ging: Dusan Tadic schoot de penalty binnen. Maar… was het eigenlijk wel een strafschop?

Willem van Hanegem vindt van niet, schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad: “Ik had er eerlijk gezegd al rekening mee gehouden, want Dennis Higler geeft ze erg graag. Maar bij die strafschop die Ajax op het nippertje langs RKC bracht, had ik wel een heel slecht gevoel. Als je zelf hebt gevoetbald, weet je precies wat daar gebeurt. Antony stapt bewust in de tackle van Luuk Wouters, hij volgt de logische baan achter de bal niet meer. Dan is er contact en dan gaat hij bij Higler op de stip.”

“Vooropgesteld dat Wouters uiteraard beter op de been had kunnen blijven, is dit een typisch geval van bewust op zoek gaan naar een penalty”, vervolgt De Kromme. “Als ik scheidsrechter was, had ik hem niet gegeven. Maar bij Higler weet je gewoon dat dit soort dingen succes opleveren.”

Antony-irritatie

Hij merkt dat Antony steeds meer ergernis op begint te wekken: “Dat die invaller Hans Mulder die Antony in het restant een tik wilde geven en later Vurnon Anita er net zo over dacht, dat begrijp ik wel. Ik heb al zo vaak gezegd dat ik Antony een geweldige speler vind, maar hij irriteert enorm. En daarnaast komt hij zelf eigenlijk overal mee weg. Ik herinner mij bijvoorbeeld een klap op het hoofd van Tyrell Malacia in De Klassieker waar de VAR vond dat het allemaal wel kon.”

“Dat Bruno Martins Indi hem afgelopen donderdag namens AZ hard aanpakte, had ook met het gedrag van Antony eerder in de wedstrijd te maken”, aldus Van Hanegem. “Ik ben benieuwd hoe dat in de beslissende weken van het seizoen zal verlopen. Het zou zich straks ook weleens tegen Antony kunnen keren.”

Verdien 8 keer je inleg als Ajax en Cambuur gelijkspelen!

Was het een penalty?

  • Tuurlijk
  • Nee…
486+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie