Milan wint Serie A-topper en grijpt koppositie

AC Milan heeft donderdagavond de koppositie van de Italiaanse Serie A overgenomen. De club uit Milaan passeerde stadgenoot Internazionale door met 0-1 te winnen bij een andere concurrent, Napoli.

Milan en Napoli draaien bovenin mee in de Italiaanse competitie, maar in de onderlinge wedstrijd bakten zij er zondag weinig van. De eerste helft werd vooral getypeerd door veel werklust en weinig hoogstaande momenten. In de eerste 45 minuten werd zelfs geen enkele redding verricht door één van beide keepers.

Coaches Luciano Spalletti (Napoli) en Stefano Pioli (Milan) besloten in de theepauze niets te veranderen qua namen. Olivier Giroud bleef dus staan bij Milan, waar ook Zlatan Ibrahimovic weer inzetbaar was. Dat pakte goed uit, want kort na rust wist de Franse spits een inzet van Davide Calabria tot doelpunt te verlengen.

Met zestig punten neemt Milan de koppositie over van Inter, dat met een duel minder twee punten achterstand heeft. Napoli blijft steken op 57 punten.

Scoreverloop: 0-1 (49′) Olivier Giroud