Voetbalwereld in schok: meerdere doden in Mexico bij enorme rellen

Foto: Voetbalwereld in schok: meerdere doden in Mexico bij enorme rellen

De voetbalwereld is in schok na een krankzinnig incident zaterdagnacht in Mexico. Het competitieduel tussen Queretáro en Atlas draaide uit op zeer stevige rellen en vechtpartijen. Volgens de eerste berichten zou er sprake zijn van meerdere dodelijke slachtoffers en tientallen gewonden. 

De wedstrijd in het Estadio La Corregidora was ongeveer een uurtje onderweg toen de hel losbrak. Atlas stond op dat moment met 0-1 voor. Toen een aantal aanhangers van beide zijden mekaar gingen opzoeken, escaleerde de situatie vrijwel meteen. Al snel werd de wedstrijd gestaakt toen heethoofden het veld overstaken om de confrontatie met mekaar aan te gaan. Wat daarop volgde was een ongeziene vorm van geweld. 

Terwijl gezinnen met kinderen er alles aan deden om in veiligheid te geraken, gingen de relschoppers bijzonder bruut tekeer. Op de sociale media circuleren gruwelijke beelden waarop te zien is hoe de jonge mannen blijven door kloppen en stampen op levenloze lichamen. Ook worden personen uitgekleed en bestolen terwijl ze bewusteloos of zelfs dood op de grond liggen. Uit respect voor de slachtoffers verkozen we de meest expliciete beelden niet te publiceren. 

Amper ordediensten

Er is sprake van zeventien doden en tientallen gewonden, al werden die cijfers nog niet bevestigd. Wat dit drama zo frappant maakt, is het feit dat de ordediensten amper ingrepen. Of niet in staat waren om gepast in te grijpen. In ieder geval is Mexico zwaar aangedaan door deze gebeurtenissen. De overige competitieduels van de huidige speeldag werden meteen afgelast. Er werd ook al aangekondigd dat een onderzoek zal volgen om uit te pluizen hoe dit in godsnaam is kunnen gebeuren.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie