“Geen United-speler staat in CIty-basis”

Foto: “Geen United-speler staat in CIty-basis”

In Nederland zijn de ogen gericht op PSV en Ajax. In Engeland staat er om 17:30 uur (Nederlandse tijd) een schitterend affiche op het programma. Manchester United gaat op bezoek bij stadsgenoot en koploper Manchester City. De ploeg van Pep Guardiola is de torenhoge favoriet. Oud-United-speler Gary Neville, die tegenwoordig werkt als analist, gooit alvast wat olie op het vuur voorafgaand aan de derby. 

Het clubicoon van United gokt dat zijn voormalige werkgever een lastige namiddag tegemoet gaat in het Emirates Stadium. Bij Sky Sports doet de oud-topspeler een gewaagde uitspraak: niemand van het huidige Manchester United-team zou aanspraak maken op een basisplaats bij de stadsgenoot. 

Manchester City – Manchester United 

“Ik zal eerlijk zijn en de ploeg langslopen”, stelde Neville. “Ik zal er eerlijk over zijn en de ploeg langs lopen. Dias, Laporte, Cancelo en Walker; zij zijn beter dan de achterste vier bij United. Op het middenveld heb je Fernandinho en Rodri, betere controleurs dan die van United. Bruno Fernandes is dan de enige die in de buurt zou komen, maar bij City heb je De Bruyne, Bernardo Silva, Mahrez en Sterling. Ik kan Bruno nu simpelweg niet de voorkeur geven boven De Bruyne en Silva.”

Voormalig City-verdediger Micah Richards is het voor een groot deel met de Engelsman eens. Eén naam doet hem toch twijfelen. “‘Als Ronaldo bij City zou spelen, dan zou hij nu al tussen de twintig en 25 keer gescoord hebben”, stelde Richards. Bij United staat de 37-jarige aanvaller op negen doelpunten in de Premier League. 

Het wordt hoe dan ook een wedstrijd waar de belangen groot zijn. Manchester City staat drie punten voor op Liverpool en kan bij een overwinning dus goede zaken doen. The Reds wonnen zaterdag met minimaal verschil van West Ham United (1-0). Manchester United kan het zich eigenlijk niet permitteren om punten te verliezen. De recordkampioen van Engeland staat nog op een vierde plek, maar West Ham United, Arsenal én Tottenham Hotspur zitten The Red Devils op hun hielen. Verliest United in het Emirates Stadium, dan kan het zomaar buiten de Champions Leauge-plaatsen gaan vallen.

Wint Manchester City (odd: 1.4) of Manchester United (7.5)?

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Ronaldo staat niet in de basis van City

  • Ja, niet goed genoeg (meer)
  • Jawel, beter dan City-aanvallers
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie