Bayern München vs Bayer Leverkusen: draait de machine nog?

Foto: Bayern München vs Bayer Leverkusen: draait de machine nog?

Bayern is iets minder op ‘cruise control’ aan het spelen de jongste weken. Dat heeft voor een deel ook wel te maken met het blessureleed. Neuer is bijvoorbeeld al enkele weken onbeschikbaar, en dat blijkt toch wel een serieuze aderlating te zijn. We komen echter wel stilletjes in de fase van de competitie waarin het kampioenschap wel eens informeel beslecht zou kunnen worden. Met nog maar tien wedstrijden te gaan in de Bundesliga is het de uitgelezen kans voor Bayern om de nummer drie een extra steek uit te delen en zelf weg te lopen. 

Bayern München: verzwakt 

Het immer sterke Bayern is de laatste weken een kleine beetje minder aan het domineren op de voetbalvelden, zowel in eigen competitie als in Europa. Als je kijkt naar wie er allemaal langs de kant zit, valt dat wel ergens te begrijpen. Neuer is ondertussen al een maand uit, Müller is nog minstens deze week uit, Tolisso is nog uit voor onbepaalde duur, Hernandez mag niet aantreden wegens te veel gele kaarten, Goretzka en Davies zijn in 2022 nog niet in actie gekomen… Dat zijn toch wel serieuze namen, die bijna allemaal rechtstreeks in de basis zouden staan indien ze fit zijn.

Ergens vallen de iets mindere resultaten dus wel te begrijpen, al is het natuurlijk verre van dramatisch. Op Eintracht Frankfurt gaan winnen is nooit gemakkelijk, dus dat het ‘maar’ 0-1 is, is geen ramp. Dat zegt ook wel veel over wat we verwachten van Bayern, als we het opvallend vinden dat ze ‘gewoon’ hun wedstrijden winnen, zonder monstercijfers. Uiteindelijk staan ze nog steeds een comfortabele acht punten voor op achtervolger Dortmund, wat ruim voldoende zou moeten zijn voor Nagelsmann en zijn manschappen. Met de ervaring die deze ploeg heeft, zou je al bijna durven stellen dat ze reeds kampioen zijn. Ze kunnen nu echter een gouden zaak doen door drie punten te pakken tegen Leverkusen, en zo het vertrouwen nog wat op te krikken voor de Champions League wedstrijd tegen Salzburg. 

Bayer Leverkusen: positie verstevigen 

Bayer Leverkusen is op koers voor een Champions League ticket. Op dit moment staan ze met 44 punten een klein beetje los van Leipzig, Freiburg en Hoffenheim. De zes punten achterstand op Dortmund zijn ook niet onoverkomelijk, zeker als je kijkt naar hun huidige vorm. Op dit moment verdienen ze de top vier, absoluut. Ze spelen attractief voetbal en bieden de kijker bijna altijd een interessante wedstrijd aan. Dat kan ook bijna moeilijk anders met 63 gemaakte goals in 24 wedstrijden, dat zijn er nagenoeg 3 per wedstrijd. Ze krijgen er ook nog eens heel wat tegen, wat het gemiddeld aantal goals per wedstrijd snel op 4 brengt. 

Niet alleen als ploeg springen ze uit het oog, ook individuele spelers. Patrik Schick heeft zijn uitstekende vorm van het Europees Kampioenschap doorgetrokken naar de Bundesliga en scoorde maar liefst twintig keer in twintig wedstrijden. Hij zal er helaas niet bij zijn tegen Bayern, maar die andere smaakmaker, Florian Wirtz, zeer zeker wel. Hij heeft al meermaals zijn technische trukendoos bovengehaald, mét succes. Hij is bij zeventien goals betrokken en nadert de dubbele cijfers, iets wat weinigen hem hebben voorgedaan op die leeftijd. Als hij nu nog weet uit te blinken in de topwedstrijden, dan hebben we misschien wel een nieuw wereldtalent in de maak! 

Wedtip: Leverkusen wint of speelt gelijk
Het zou maar saai zijn om te zeggen dat Bayern de wedstrijd zou winnen. Er is bovendien echt wel een kans dat Leverkusen hier stunt. Ze beschikken echt over een uitstekende vorm en Bayern heeft al meermaals thuis punten laten liggen. Bovendien zijn ze nu echt wel gehavend als je kijkt naar de lijst van spelers die thuis achter de tv naar de wedstrijd moeten kijken. Dat Leverkusen wint of gelijkspeelt, heeft nu een odd van 3,00. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Kan Leverkusen de titelstrijd nog spannend maken?

  • Uiteraard
  • Onmogelijk
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:48
1+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
11:35
14+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK
10:50
27+
Spotify-playlists AZ: straatrap en salsa
10:30
61+
‘Depay moet vrezen voor Atlético-exit’
10:15
0+
‘PSV-sterkhouder in belangstelling van drie topclubs’
09:50
77+
‘Feyenoord-plaaggeest staat voor megatransfer’
09:30
80+
Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente
09:15
84+
Spaanse pers looft ‘magisch’ Real: ‘Madrid sterft nooit’
08:41
64+
‘Xavi moet snel definitief beslissen over Barça-toekomst’
08:21
732+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
07:50
2313+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
07:30
1713+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
07:10
830+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
23:45
35+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
429+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
56+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
157+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
216+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
4784+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie