Nice vs PSG: kunnen Messi en Neymar het klaarspelen zonder Mbappé?

Foto: Nice vs PSG: kunnen Messi en Neymar het klaarspelen zonder Mbappé?

Mbappé, dé man in vorm bij PSG, moet de relatief belangrijk wedstrijd tegen Nice missen wegens gele kaarten. Een belangrijke aderlating, maar misschien wel de uitgelezen kans voor Messi en Neymar om hun symbiose van vroeger terug op te halen. Iedereen zit er eigenlijk al heel lang op te wachten, en nu Mbappé eventjes naar de achtergrond verdwijnt, gaan de mensen misschien eindelijk krijgen waar ze op hoopten: een spektakel van de twee boezemvrienden uit Barcelona. Of ze dat gaan krijgen, valt nog ten zeerste af te wachten, want Nice bleek eerder al een taaie klant te zijn. 

Nice: overwinning zit erin 

Hoe onwaarschijnlijk het op papier soms mag lijken, een overwinning tegen PSG is absoluut niet onhaalbaar. Dat weten ze bij Nice maar al te goed, want ze hebben zélf PSG uit de beker geknikkerd. Toen was Mbappé zelfs van de partij, dus dat was alvast geen excuus. Ze waren misschien niet de betere ploeg, maar dat is uiteindelijk ook niet echt belangrijk in zo’n wedstrijden. In de beker telt gewoon wie doorgaat, en dat hebben ze perfect gedaan. Of een overwinning voor herhaling vatbaar is, zal moeten blijken.

Ze hebben echter wel mogelijks het mentale voordeel. Ze moeten namelijk meer winnen dan PSG dat moet. Met 46 punten staat Nice op een mooie derde plaats, maar ze zijn absoluut nog niet zeker dat ze daar op het einde van het seizoen nog altijd zullen staan. Met Rennes en Strasbourg op de hielen met elks 43 punten, moeten ze echt elke wedstrijd opnieuw het onderste uit de kan halen, of ze worden ingehaald. Bovendien is het in de Ligue 1 nog altijd voordeliger om tweede te eindigen, want dan krijg je een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League. Als je derde eindigt, moet je helaas nog voorrondes spelen en kan je op het einde dus met lege handen achterblijven (in het slechtste geval). 

PSG: Messi lijkt opgewarmd 

De verkenningsronde van Lionel Messi in de Ligue 1 lijkt over te zijn. De Argentijn heeft het moeilijk gehad, daar moet je geen doekjes om winden. Zijn statistieken liegen er ook niet om, die laten voorlopig geen cijfers optekenen die we van hem gewoon zijn. Om even een beeld te geven: in zijn ‘slechtste seizoen’ de laatste tien jaar bij Barcelona wat betreft goals, scoorde hij 25 keer (dat was in 19/20). Voorlopig zit hij nog maar aan een schamele twee goals, dus hij zal nog een serieuze tand moeten bijsteken als hij dat op niveau wil brengen. 

Gelukkig zeggen statistieken niet alles, of beter gezegd: je kan alles bewijzen met statistieken. Als we er bijvoorbeeld de cijfers bijnemen wat betreft ‘doelhout’, dan besef je al snel dat het niet zo donker is als het vaak wordt voorgesteld. Hij raakte vanop een vrije trap namelijk al vier maal het kader en in totaal al acht keer. Geen enkele speler in Europa doet ‘beter’ (of ‘slechter’). Uiteraard toont dat aan hoeveel risico Messi in zijn schoten legt. Hij probeert vaker dan andere spelers de bal exact weg te leggen waar de keeper er niet aan kan, wat in een hogere kans resulteert om het kader te raken. Maar als je deze statistiek dus mee in rekening brengt, samen met het feit dat hij tien assists heeft gegeven in slechts zestien wedstrijden, dan is het misschien allemaal zo slecht nog niet. 

Wedtip: Messi scoort en geeft een assist 

Een leuke wedtip nu Messi op dreef begint te komen, is dat hij scoort en een assist geeft. Dat laatste lijkt voorlopig geen probleem te zijn, hij geeft gemiddeld 0,62 assists per wedstrijd en de laatste tijd ligt dat zelfs hoger. Het is vooral die goal die zorgt voor een mooie odd van 7, maar gezien zijn prestatie afgelopen weekend tegen Saint-Etienne en de afwezigheid van Mbappé, zien we hem die rol wel op zich nemen om ook een goal te maken. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Denk jij dat Messi eindelijk nog eens scoort?

  • Ja
  • Nee
  • Nee, maar hij geeft wel een assist!
9+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie