Vitesse – Sparta vlak voor tijd definitief gestaakt

Foto: Vitesse – Sparta vlak voor tijd definitief gestaakt

De wedstrijd tussen Vitesse en Sparta Rotterdam is vrijdagavond definitief gestaakt. Bij een 0-1 stand ontstond grote opschudding op en buiten het veld, waardoor uiteindelijk werd besloten om niet meer door te gaan.

De avond in Stadion Gelredome begon met een protestactie tegen de oorlog in Oekraïne. Spelers, trainers en de arbitrage maakten samen een vredesteken terwijl zij ook de ‘V’ van vrede vormden. Daarnaast werd via de aanvoerdersbanden en de reclameborden aandacht gevraagd voor de problematiek in Oost-Europa.

Snelle Sparta-voorsprong

Na deze actie werd het vizier weer vooral op het voetbal gericht. Sparta schoot uitstekend uit de startblokken en al binnen vijf minuten was de 0-1 een feit. Na een snelle counter vergat Mario Engels om de bal meteen te geven op Adrián Dalmau, maar uiteindelijk kreeg hij ‘m toch en in twee instanties maakte de Spanjaard het af: 0-1.

Dalmau dacht nog in de eerste helft de voorsprong te verdubbelen. De Sparta-spits ontsnapte voor zijn gevoel aan de buitenspelval en maakte het prachtig af, maar de assistent-scheidsrechter stak de vlag alsnog omhoog en de VAR kon dankzij de beelden vaststellen dat Dalmau met één voet nipt buitenspel stond.

Vitesse, met Riechedly Bazoer op de bank, maakte een povere indruk in eigen stadion. Loïs Openda kreeg in de eerste helft nog wel een grote kans, maar de clubtopscorer stuitte op doelman Maduka Okoye. De Sparta-sterkhouder hield ook Tomi Domgjoni van scoren af, waar Dominik Oroz in vrije positie voorlangs kopte.

Vitesse mist strafschop

In de tweede helft bleef Sparta het Vitesse lastig maken. De manschappen van Henk Fraser kreeg ook mogelijkheden om er 0-2 van te maken, maar uiteindelijk kreeg de thuisploeg een buitenkansje cadeau. Volgens scheidsrechter Rob Dieperink maakte Tom Beugelsdijk een overtreding op Thomas Buitink. Openda mocht aanleggen vanaf de stip, maar opnieuw redde Okoye. Daardoor bleef het bij 0-1.

In de slotfase ontstond er nog wel rumoer in het Gelredome. Eerst werd Sparta-goalie Okoye belaagd door een ‘supporter’ en kort daarna werd hij bekogeld vanaf de tribunes. Ook werd een cameraman bijna getroffen door vuurwerk. Dieperink besloot om die reden de wedstrijd te staken en uiteindelijk werd dat zelfs definitief. Volgens ESPN wilden de Spartanen uit veiligheidsredenen niet meer doorspelen.

Scoreverloop: 0-1 (5′) Adrían Dalmau

Wint Vitesse van Roma? De odd is 3.50!

Wie wint het heenduel in de Conference League?

  • Vitesse
  • AS Roma
  • Ze spelen gelijk
48+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:48
44+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
110+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
33+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
31+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
38+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
95+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
16+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
223+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
37+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
47+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
762+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
199+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
88+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
135+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
49+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
749+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
30+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
6034+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
09:11
232+
Valentijn Driessen velt oordeel over Brenet-besluit FC Twente
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie