‘China boycot Premier League vanwege Oekraïne-steun’

Foto: ‘China boycot Premier League vanwege Oekraïne-steun’

Een bizarre ontwikkeling in de gevolgen van het conflict in Oekraïne met Rusland; China zou nu namelijk alle (financiële) banden met de Engelse Premier League af willen snijden vanwege steun aan Oekraïne. Het is algemeen bekend dat China een goede relatie heeft met Vladimir Poetin.

Rechtenhouder iQIYI heeft volgens de BBC besloten dat wedstrijden uit de Premier League dit weekend niet uitgezonden worden in China. Steunacties voor Oekraïne in diverse stadions, waaronder bij Everton en Manchester City, zouden de Chinezen daartoe gedreven hebben.

“Omdat China goede banden heeft met Rusland wil het voorkomen dat die steunbetuigingen te zien zijn in het land. De Chinese regering heeft zich officieel nog weinig uitgelaten over de oorlog in Oekraïne”, schrijft Voetbal International er over.

Steun aan Oekraïne

Op schermen in de stadions van de PL-clubs prijkt dit weekend de vlag van Oekraïne. Bovendien zijn alle aanvoerdersbanden blauw-geel gekleurd, net als in de Eredivisie, en worden er spandoeken met de tekst  ‘Football Stands Together’ opgehangen.

Wint Chelsea van Burnley? Dan win jij 1,5x je inzet! 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Oleksandr Zinchenko ?? (@o.zinchenko_11)

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie