Kökcü spreekt kritische Perez tegen: “Natuurlijk”

Foto: Kökcü spreekt kritische Perez tegen: “Natuurlijk”

Orkun Kökcü is opnieuw uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand. De Feyenoord-middenvelder heeft de goede vorm daarmee doorgetrokken, maar hij luistert niet naar alle kritieken.

Kenneth Perez verklaarde na het verloren uitduel met AZ (2-1) op ESPN: “Maar nu: dertig keer balverlies… Dat mag niet. Voor zijn ontwikkeling moet dit een wedstrijd zijn waarvan je zegt: ‘Kökçü, zag je dat? Hij was de regisseur op het middenveld, hij nam goede vrije trappen en corners’. Maar dat deed hij niet. Dit zijn wedstrijden om dat te doen.” 

Reactie Kökcü

De sportzender confronteerde de Turks international met deze kritiek. “Je hoort het wel, maar ik ben allemaal niet met aantallen bezig. Ik kijk er eigenlijk anders naar”, aldus Kökcü. “Natuurlijk heb je in dit soort wedstrijden meer balverlies dan normaal. Als je achter staat pomp je de laatste minuten de ballen erin. Als je die ook gaat meetellen kom je elke wedstrijd waarin je achter staat wel tot veertig keer balverlies.”

Wel eist Kökcü steeds meer verantwoordelijkheid op. “Na zo’n wedstrijd als tegen AZ zit ik er wel echt mee. Na die 2-0 liet ik mezelf echt gaan en was ik het in mijn hoofd even kwijt, omdat ik me ging irriteren aan de beslissingen van de arbitrage en aan mijn eigen spel. Ik voel dan wel dat ik het niet mag laten liggen en het spel misschien moet temporiseren bijvoorbeeld. Dat heb ik afgelopen zondag nagelaten en daar baal ik van.”

Scoort Kökcü tegen Groningen? De odd is 3.75!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
44+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie