UEFA woest: ‘Deze 3 clubs liegen nog meer dan Poetin’

Foto: UEFA woest: ‘Deze 3 clubs liegen nog meer dan Poetin’

Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA, heeft vandaag keihard uitgehaald naar de drie topclubs die vorig kalenderjaar probeerden een Super League te creëren (FC Barcelona, Real Madrid en Juventus). Dat deed hij met Javier Tebas (La Liga-baas) aan zijn zijde. Laatstgenoemde noemde de clubs zelfs ‘nog grotere leugenaars dan Poetin’.

De Super League-plannen gingen al na enkele dagen weer de prullenmand in. “Kijk, eerst lanceerden ze hun onzinidee middenin een pandemie”, begint Ceferin. “En nu lezen we elke dag artikelen dat ze van plan zijn om middenin een oorlog een ander project te lanceren. Moet ik nog meer over die mensen praten? Ze leven duidelijk in een parallelle wereld. En terwijl wij spelers helpen samen met andere belanghebbenden, terwijl we werken om te helpen in een vreselijke situatie, werken zij aan zo’n project.”

Ceferin weet dat hij een Super League niet kan verbieden. “Clubs zijn vrij om een eigen competitie op te zetten, maar vanaf dat moment zullen ze niet meer deelnemen aan toernooien van de UEFA.” Javier Tebas, baas van de Spaanse competitie La Liga, ging nog verder: “De drie oprichters van de Super League zijn grotere leugenaars dan Vladimir Poetin. Ik voel me vernederd door het hele idee van de Super League.”

WK

Verder vertelde Ceferin dat het plan voor een tweejaarlijks WK inmiddels van de baan is. “Nu zijn we ook met de FIFA in overleg hoe we dat gaan doen. Doen we het samen? Waarschijnlijk wel. Maar voor nu is het te vroeg om dat publiekelijk te delen.”

Gokken op het aanstaande WK? De beste odds vind je bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Eens met Ceferin?

  • Ja
  • Nee
244+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie