‘Ten Hag zet zichzelf voor lul’

Foto: ‘Ten Hag zet zichzelf voor lul’

Vanavond speelt Ajax tegen AZ in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Trainer Erik ten Hag liet in de aanloop er naartoe doorschemeren dat Owen Wijndal ‘al lange tijd op het lijstje staat’ als potentiële vervanger van Daley Blind, maar columnist Sjoerd Mossou irriteert zich daar mateloos aan.

“Ten Hag moet eens ophouden met dat kinderachtige geneuzel. Ik geloof er niet in”, opent Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad. “Ik word daar zo moe van, weet je. Hier loop ik echt al te lang voor mee, zo treurig dit.. Dat Ten Hag dit inkopt en ook zo gretig. Zo van: we gaan ze even laten voelen dat we geïnteresseerd zijn in een speler van AZ, één dag voor de wedstrijd. Dat soort spelletjes toch, wat een bullshit.”

Ten Hag zei over Wijndal: “Hij zit bij de selectie van het Nederlands elftal en als je je etaleert in het potentieel dat Oranje heeft, dan vind ik wel dat je het niveau voor een topclub hebt. Hij staat al een tijdje op ons lijstje.”

Mossou zou het wel logisch vinden als Ajax bij de captain van de Alkmaarders uitkomt, maar de manier waarop staat hem niet aan. “De manier waarop dit gespeeld wordt, is net zo oud als de weg naar Rome. ‘Ze zijn bij AZ nu helemaal in paniek. Het rommelt gelijk in de kleedkamer”, zegt hij cynisch. “Pascal Jansen moet dat nu gaan rechttrekken. Ten Hag moet eens ophouden met dat kinderachtige geneuzel. Ik geloof er niet in, in dit soort amateurtoneel.”

Geen paniek om vormdip

Tot slot denkt Mossou dat Ajax vanavond gaat winnen, ondanks twee duels op rij zonder zege (gelijkspel bij Benfica, verlies in Deventer). “Ik zou niet meteen in de paniekstand schieten als ik Ajax was. Ze halen snel weer het topniveau. Met dit team en het niveau dat ze kunnen halen, kan ik het me bijna niet voorstellen dat dat lang duurt. Dit soort dipjes zijn altijd vrij kort bij een topclub.”

Scoort Wijndal vanavond de 1-0? 51x je inleg!

Eens met Mossou?

  • Ja
  • Nee
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie