‘Onana gaat Ajax-fans verrassen’

Foto: ‘Onana gaat Ajax-fans verrassen’

De keeperscrisis bij Ajax lijkt vooral voor de buitenwacht een dingetje te zijn. Ajax-trainer Erik ten Hag heeft namelijk alle vertrouwen in André Onana. De Kameroense doelman, die het afgelopen jaar geschorst was wegens dopinggebruik en zijn aflopende contract (2022, red.) weigert te verlengen, ligt onder vuur bij de achterban van de Amsterdammers. Ten Hag kent echter geen twijfels. 

Ten Hag herinnert zich het moment nog dat de schorsing voor Onana, inmiddels een klein jaar geleden, naar buiten kwam. Ten Hag: “Voor hem was dat een diepe teleurstelling. Je bent begaan met je speler en ik vond het vreselijk voor hem dat hem dit was overkomen. Het voelde ook wat onrechtvaardig en dan leef je met hem mee.”

André Onana en Ajax 

Tijdens de schorsing trainde Onana met keeperstrainer Yvon Castillo in het Spaanse Salou. “Een belangrijke vereiste van mij was dat hij naar Spanje zou komen”, zegt Castillo tegen de NOS. De doelman was niet de enige in ‘team Onana’. De Kameroense doelman kreeg ook ondersteuning van een voedingsdeskundige, een psycholoog en een fysiotherapeut. 

 “We trainden zes van de zeven dagen in de week, met afwisseling tussen veldtrainingen en sessies in de sportschool”, vervolgt Castillo. “Een week in de maand mocht hij dan naar zijn familie en geliefden. Dat was belangrijk voor het psychologische aspect. Hij laadde zich dan op zodat hij vervolgens vol goede energie en enthousiasme met ons kon trainen.”

Het was volgens de keeperstrainer voor Onana vooral mentaal een zware periode. “Je moet je bedenken dat hij juist altijd bezig was om goed voor zijn lichaam te zorgen. Hij wist dat hij oneerlijk werd gestraft, maar hij moest desondanks sterk zijn. Onana is gelukkig mentaal ijzersterk en een ‘competitief beest’, dus ik wist dat het goed zou komen.”

Ten Hag 

Ook Ajax-trainer Ten Hag is ervan overtuigd dat de Ajax-supporters de ‘oude Onana’ binnen no-time weer onder de lat zien bij de Amsterdammers. Door blessures van Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer lijkt de Kameroense doelman voorlopig de eerste keuze in het doel. 

Ten Hag: “Hij wil zo graag spelen, heeft de wedstrijden en de uitdagingen enorm gemist. Op dit moment is hij zo blij dat hij weer onder de lat kan staan en daar kan hij van genieten. Hij heeft wel een paar weken nodig gehad om weer naar dat niveau te komen. Maar Onana is een onvoorstelbaar mooie atleet. Bij dit soort mensen gaat het aanpassen naar een hoger niveau heel snel. Over een niet al te lange tijd gaan we de oude André Onana weer zien.”

Ajax wint van AZ? Jij wint 1.72x je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Onana verdient nieuwe kans bij Ajax

  • Ja
  • Nee
  • Alleen als hij gaat verlengen
732+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie