‘Koeman zet Oranje-deur wagenwijd open’

Foto: ‘Koeman zet Oranje-deur wagenwijd open’

Ronald Koeman liet na een aantal maanden radiostilte weer eens van zich horen. De ontslagen trainer van FC Barcelona heeft zijn eigen serie op Videoland en in de recent gepubliceerde uitzendingen gaat de Nederlandse trainer dieper in op het vertrek bij FC Barcelona. Ook wordt de toekomst van de trainer besproken en daarbij sluit Koeman een terugkeer bij Oranje zeker niet uit. 

Koeman vond het een eer om als bondscoach te mogen werken, vertelde de trainer na zijn vertrek bij de KNVB. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal had een ommekeer met Oranje ingezet. Het stuurloze schip werd door de Zaandammer omgevormd tot één team met één taak: het EK halen. Dat lukte Koeman ook, die tevens met Oranje de finale van de Nations League bereikte, maar de kans om bij FC Barcelona te tekenen zorgde ervoor dat Koeman nog steeds een eindtoernooi met Oranje op zijn wensenlijstje heeft staan. 

Koeman en het Nederlands elftal 

In Forza Koeman gaat de trainer dieper in op een mogelijke terugkeer bij Oranje. Koeman: “Wie weet komt dat nog een keer. Ja, daar sta ik voor open. Het past misschien nog wel het beste bij mij. Niet iedere dag op het veld staan.”

Dat het EK een jaar later gespeeld werd dan op de planning stond (door corona, red.) zorgt nog altijd voor een kleine leegte bij Koeman. “Door corona ging het EK niet door. Je wordt bondscoach om ook een keer een eindtoernooi mee te maken. Dat ontbreekt. Als ik daar ooit een kans voor krijg om het wel een keer mee te maken… Ik ga niet solliciteren, maar het is wel een klein gemisje.”

Onder leiding van Koemans opvolger Frank de Boer beleefde het Nederlands elftal een teleurstellend EURO 2020. De voormalig trainer van Ajax, Internazionale, Crystal Palace en Atalanta United lukte het niet om de positieve tendens van Koeman door te trekken naar het eindtoernooi, waar Nederland in de achtste finales door Tsjechië werd uitgeschakeld. Dat betekende ook het einde voor De Boer als bondscoach.

Opvolger Louis van Gaal lukte het echter wel om Oranje op de juiste weg te krijgen. De toptrainer kwalificeerde zich met Oranje voor het WK 2022 in Qatar, maar liet al weten dat het ná dat eindtoernooi klaar is als bondscoach. Mogelijk komt er dan ruimte voor een terugkeer van Koeman, die al aangaf dat hij aankomende zomer openstaat voor een nieuwe trainersklus, maar dus wel een voorkeur lijkt te hebben voor een bondscoachschap. 

Pak 7,5x je inzet als Barcelona van Elche verliest!


Koeman na het WK weer bondscoach?

  • Ja, doen!
  • Nee, lijkt me niet
  • Nee, hij gaat club trainen
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie