‘Ajax-stunttransfer stap dichterbij’

Foto: ‘Ajax-stunttransfer stap dichterbij’

Ajax-trainer Erik ten Hag bond er geen doekjes om na de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles van afgelopen weekend. Ajax heeft warme belangstelling voor Owen Wijndal, de aanvoerder van concurrent AZ. De linksback van de Alkmaarders flirtte de afgelopen jaren al openlijk met de Amsterdammers. Volgens het Algemeen Dagblad is een zomerse overgang goed mogelijk. 

Ten Hag merkte al op dat Owen Wijndal zich enorm heeft ontwikkeld de afgelopen seizoenen. De aanvoerder van AZ is een onmisbare schakel in het elftal van Pascal Jansen, maar lijkt net als andere sterkhouders als Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Calvin Stengs (Nice) en Myron Boadu (AS Monaco) een einde te willen breien aan zijn tijd in het AFAS Stadion. 

Ajax 

Volgens Johan Inan van het Algemeen Dagblad ziet Wijndal een tussenstap in de Nederlandse top in plaats van een buitenlands avontuur ook wel zitten. “Ziet Wijndal de stap naar Ajax zelf wel zitten dan? Zeker, intimi van de international weten dat hij graag naar Ajax verkast, ook als een soort tussenstap naar de Europese top”, stelde de journalist. “Zijn glimlach als hij er het voorbije jaar vragen over kreeg, sprak vaak ook boekdelen.”

Het is ook wel duidelijk waarom de Amsterdammers Wijndal graag willen vastleggen. Inan: “Ajax valt veel en graag aan. Onder Ten Hag is steeds duidelijker geworden dat het team daarbij afhankelijk is van moedige backs. Noussair Mazraoui kweekte meer inhoud, is nu wekelijks uitblinker omdat hij met loopacties meer voor de goal komt en smaakmaker Antony weer van ruimte en opties voorziet.”

Wijndal 

En als Wijndal érgens op uitblinkt, dan is het zijn aanvallende vermogen. “Dit seizoen is hij de eredivisieverdediger met de meeste assists (8) op zijn naam, creëerden alleen Eli Dasa (Vitesse) en Mazraoui meer kansen uit open spel en moet hij alleen laatstgenoemde voor zich dulden als het gaat om het aantal balcontacten in het vijandelijk gebied. Ajax weet dat die aantallen in een nog offensievere ploeg verder opgekrikt zullen worden.”

De branie van de linksback zal goed in de smaak vallen in Amsterdam. “Wat Wijndal ook interessant maakt, is dat hij een international is die al een EK meemaakte. Daarnaast lijkt hij met een gezonde dosis bravoure ook geknipt voor Ajax. Na de zege op Feyenoord noemde hij AZ “een paar klassen beter” en stond hij te klappen voor de uitfans die eerder nog zijn moeder beledigden. In de Kuip gooide hij een blikje sportdrank terug de tribunes in.”

Hoewel het een publiek geheim is dat AZ liever geen spelers aan Ajax verkoopt, kan de transferwens van Wijndal doorslaggevend zijn in de deal. Deze zomer is voor de Alkmaarders de laatste kans te cashen voor de vleugelverdediger. De aanvoerder heeft op dit moment nog een contract tot de zomer van 2023 en afgaande op de woorden en de carrière van Wijndal, zal hij eerder gebruik gaan maken van die transfervrije status (om voor Ajax te tekenen, bijvoorbeeld) dan zijn contract in Alkmaar te verlengen .

Een goal van Wijndal tegen NEC is minimaal 11x je inzet waard!

Goede aanwinst voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
743+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie