Russische aanvoerder Dzyuba reageert: “Tegen oorlog, maar trots om Rus te zijn”

Foto: Russische aanvoerder Dzyuba reageert: “Tegen oorlog, maar trots om Rus te zijn”

Artem Dzyuba heeft gereageerd om de keiharde kritiek die hij de afgelopen dagen kreeg te verwerken. De aanvoerder van het Russische elftal werd onder meer door de Oekraïens verdediger Vitaliy Mykolenko uitgemaakt voor ‘lafaard’.

Mykolenko haalde keihard uit, omdat Dzyuba en andere Russische voetballers zich niet uitspraken tegen de oorlog. “Terwijl jullie zwijgen, worden er mensen gedood in Oekraïne. Het zal jullie nooit vergeven worden”, schreef de linkervleugelverdediger van Everton op Instagram. 

Dzyuba reageerde hierop. “Tot voor kort wilde ik niet praten over de gebeurtenissen in Oekraïne”, begint hij zijn statement. “Niet omdat ik bang ben, maar omdat ik geen politicus ben. Maar ook ik heb zo mijn ideeën, net als iedereen. Ik ben tegen alle vormen van oorlog. Ik vind het eng.” 

Schorsingen

De 33-jarige aanvaller van Zenit Sint-Petersburg is het echter niet eens met de schorsingen van de FIFA en UEFA. “Waarom wil iedereen dat voetbal en politiek gescheiden moeten blijven, maar is dit opeens niet meer zo als het om Rusland gaat? Ik snap niet dat atleten nu moeten lijden.” 

Dzyuba sprak vervolgens vol lof over het Russische volk. “Ik ben tegen oorlog, maar ik ben ook tegen discriminatie gebaseerd op nationaliteit. Ik schaam me niet omdat ik Russisch ben. Ik ben trots om Russisch te zijn. Hoeveel woede, vuil en gal er nu over de Russen heen komt is ongekend. Mensen die nog dreigementen willen sturen moeten in de rij gaan staan. De oorlog komt ooit tot een einde, maar menselijke relaties niet. Hou dat in je achterhoofd.”

Hattrick van Dzyuba komende zondag? 11x je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Artem Dzyuba (@artem.dzyuba)

Kan je je vinden in zijn gedachtegang?

  • Ja, ik snap hem wel
  • Nee, totaal niet mee eens
196+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie