Vriends doet open sollicitatie

Foto: Vriends doet open sollicitatie

Bart Vriends is al jarenlang een bekend gezicht in de Eredivisie. De dertigjarige verdediger verdedigt nu al een aantal jaren de clubkleuren van Sparta. De vraag is hoe lang dat nog duurt. De verdediger heeft nog een verbintenis tot aankomende zomer op Het Kasteel en heeft nog geen idee waar zijn toekomst ligt. 

In gesprek met RTV Rijnmond deelt Vriends zijn zorgen (lees: open sollicitatie). De verdediger speelt sinds 2016 op Het Kasteel, maar weet nog niet waar hij aan toe is bij Sparta. “Ik weet niet wat Sparta met mij wil, daar moet ik eerlijk in zijn. Er komt een nieuwe trainer (Maurice Steijn, red.), ik weet niet hoe hij en de technisch directeur (Gerard Nijkamp, red.) erin staan. Dat is afwachten voor mij.”

Waar de clubs voor topspelers vaak in de rij staan, is dat voor Vriends anders. “Het is niet vanzelfsprekend dat er allerlei clubs op je zitten te wachten”, geeft de verdediger aan. “Gasten die uit dapperheid zeggen: laat maar lopen, er komt wel wat moois in de zomer. Maar uiteindelijk ver terugvallen, in club, status en salaris. Dat is wel een beetje een doembeeld. Het is ook niet makkelijk om als speler van Sparta aan een club te komen, ook al is mijn profiel oké.”

Bart Vriends

Dat neemt niet weg dat de oud-speler van FC Utrecht en Go Ahead Eagles geen ambities heeft. “Ik heb nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik ook weleens iets avontuurlijks zou willen in het buitenland. Als die gelegenheid zich voordoet ga ik daarnaar kijken. Het is een beetje vervelend om daar in deze periode over te praten, maar ik snap dat de vraag komt, dus wat ik hoop is dat er wat kiezen is. Dat ik met alle plezier bij Sparta kan blijven als de club dat wil, maar ook dat ik opties heb om het af te wegen over een maand of twee.”

Tegen PSV ontbrak Vriends nog met een blessure. Het lijkt echter niet lang meer te duren voordat de verdediger zijn rentree maakt. Vriends: ““Ik heb mijn hiel verdraaid, dat is nog niet helemaal over. Maar ik heb wel het punt bereikt dat ik daar doorheen ga bijten.”

Sparta wint van Vitesse? Jij wint 4.5x je inleg!

Is Sparta het hoogst haalbare voor Vriends?

  • Ja, denk het wel
  • Nee, middenmoot Eredivisie
  • Nee, subtop Eredivisie
  • Nee, top Eredivisie
  • Nee, goed genoeg voor buitenland
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie