‘Ongekende Ajax-nachtmerrie in de maak’

Foto: ‘Ongekende Ajax-nachtmerrie in de maak’

Het is opeens helemaal geen onmogelijkheid meer dat Ajax binnen korte tijd álles verspeelt. Het is de aankomende tijd ‘do or die’ voor de Amsterdammers, in de KNVB Beker, de Champions League, maar óók in de Eredivisie…

In de beker is AZ de tegenstander in het AFAS Stadion en in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com voorspelt Aad de Mos: “Het zal voor Ajax moeilijk worden aanstaande donderdag, na de wanprestatie tegen Go Ahead (2-1 verlies in Deventer, red.). Vijf punten verspeeld tegen een laagvlieger, dan maak je het jezelf moeilijk en dat kan ze zelfs het kampioenschap kosten.”

Structureel probleem

Had de uitglijder van de Eredivisie-koploper te maken met de Champions League-uitwedstrijd bij SL Benfica (2-2)? “Nee! Ajax is structureel niet goed bezig. Ajax is arrogant, hautain. Ik was zelf bij Willem II-Ajax, en het was onbegrijpelijk dat Ten Hag het allemaal goed wist te praten. Ze kropen door het oog van de naald en hadden al twee punten kunnen en moeten verspelen op basis van wat lieten zien.”


De Mos richt zich vervolgens op het gelijkspel in het Estádio da Luz: “Benfica, dat is ook een schoolvoorbeeld van een ploeg die ineens van systeem verandert, lange ballen gaat spelen, Ajax één op één zet. Mazraoui, Blind, Timber, Martinéz hebben daar problemen mee en Ajax kwam nog heel goed weg met 2-2.” De Hagenaar ziet gelijkenissen met de duels in Tilburg en Deventer: “Structureel hetzelfde spelbeeld als tegen Willem II, nu werd het afgestraft door twee goede goals van Iñigo Córdoba en en Philippe Rommens bij Go Ahead.”

Titel op het spel

Volgens de oud-voetbaltrainer is het helemaal niet zo zeker dat de Amsterdammers dit seizoen de titel pakken… “Ajax heeft problemen om de kleintjes van zich af te schudden, Willem II en Go Ahead zijn daar voorbeelden van. Ajax krijgt nog een hele lastige wedstrijd tegen Feyenoord op 20 maart.”

De Mos denkt dat het ‘om het even’ is: “PSV krijgt het ook nog lastig, die spelen tegen de kleintjes ook niet altijd even sterk. Ze hebben vaak geluk met wat wissels die goed uitpakken, of zoals nu tegen Sparta een domme overtreding van Arno Verschueren waardoor het elf tegen tien wordt. PSV moet nog naar Utrecht, Utrecht is altijd een hele lastige uitwedstrijd voor de topploegen. Het zal dus kantje boord zijn. Ik ben niet zo zeker van de titel voor Ajax.”

Afsluitend waarschuwt hij Ten Hag: “In voetbal kun je in een week tijd alles verliezen. Daar zijn hele grote voorbeelden van; in Duitsland Bayern Leverkusen met trainer Toppmöller, die verloor in één week de DFB Pokal, de titel en de Europacup-finale. In één week tijd, money time is maart, april, mei.” 

Verdien 4.50 keer je inleg als PSV nog kampioen wordt!

Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een nieuwe podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De achtste aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!


Zie jij Ajax alles verspelen?

  • Ik wel
  • Ik niet
747+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:47
20+
Robin van Persie naar andere Eredivisie-club dan Heerenveen?
12:32
39+
Kieft hekelt ‘slijmerig gedrag’ Kuijt en Janssen
12:17
105+
Fans Twente woest na Ajax-uit: ‘Dit nog nooit meegemaakt’
12:00
116+
De (te) hoge talentenlat van PSV
11:45
102+
‘Assistenten Ajax en Feyenoord in beeld bij Almere City’
11:30
30+
Van der Gijp stipt pijnpunt Twente-talent aan: “Vind hem niet verkeerd”
11:15
519+
Verrassende Ajax-terugkeer voor Van der Sar?
10:59
50+
Oud-PSV’er Madueke berispt na ‘penaltyschandaal’
10:46
971+
’20 miljoen-klap voor Feyenoord’
10:29
1625+
‘Vandaag Inside-tweetal op non-actief’
10:10
156+
PSV-seinen op groen voor uitbreiden stadion
10:00
70+
Wie wint de Champions League? | Vraag van Aad
09:57
70+
Van Basten pareert kritiek Van der Vaart over ‘grootheid’
09:41
114+
Derksen doet Hélène Hendriks-onthulling: “Heel raar”
09:24
204+
Strijdbare Forbs: “Als ik bij Jong Ajax moet spelen, dan…”
09:09
722+
‘Taylor overweegt Ajax-vertrek’
08:55
89+
Driessen sabelt Kroes neer: “Niet slim, moet je niet doen”
08:40
3820+
‘Feyenoord hakt knoop door over Justin Bijlow’
08:25
427+
Vermeulen op de vingers getikt na ‘foutief’ Ajax-nieuws
08:10
272+
Vandaag Inside-absentie voor Johan Derksen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie